Annons:
Kalkongryta med äpple & krispig sallad

Kalkongryta med äpple & krispig sallad

Vad passar bättre till hösten än en härlig gryta? Veckans recept från Middagsfrids Barnkasse bjuder på just gryta, med kalkon, äpple och härliga grönsaker. Mums!

1. Hacka 150 g gul lök (1-2 st). Skär ca 400 g kalkonfilé i 1 cm breda strimlor och krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.

2. Kalkon (gryta): Smält 1 msk smör i grytan och fräs kalkonen och löken på hög värme i två omgångar, ca 3 min/omgång. Lägg tillbaka all kalkon och lök i grytan. Tillsätt 1½ msk koncentrerad
äppeljuice och ½ dl vatten i grytan och låt puttra på medelvärme i 5 min.

3. Koka ris/gryn till 4 personer (gärna quinoa).

4. Tillsätt 2 dl crème fraiche, 1 dl vatten, ½ msk buljong- pulver (alt. ½ buljongtärning), ½ msk majsstärkelse, 1 tsk vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i grytan och låt puttra på medelvärme i 5 min.

5. Sallad (skål): Skala och grovriv 100 g morötter (1-2 st). Fin- strimla 1 bit vitkål (ca 400 g). Blanda ner morötterna och kålen i skålen och ringla över 1½ msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Skär 1 äpple i 1 cm stora tärningar. Vänd ner äpplet i grytan precis innan servering.

7. Servera kalkongrytan med riset/grynen och salladen.


Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman

 

(Middagsfrid.se.)

Annons