Kärleksfilmer för hela familjen – 11 filmer att se tillsammans

Kärleksfilmer för hela familjen – 11 filmer att se tillsammans

Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan tillsammans och ha filmkväll? Här kommer tips på fina kärleksfilmer att se tillsammans hela familjen.
 
Filmer med budskap om kärlek finns det hur många som helst av. Det räcker med att bläddra igenom alla Disney klassiker. För barn är kärlek så mycket mer, kärlek till en vän, till en morförälder eller kärleken till sitt hem och sin familj. Vill ni se filmer om kärlek som handlar om något annat är prinsar och prinsessor? Då är den här listan perfekt för er. 
 
Min tjej
Klassisk film från 1991 med Anna Chlumsky och Macaulay Culkin i huvudrollerna. En kärleksberättelse om Vada och Thomas. OBS! Ta fram näsdukarna, det kommer att gråtas. En otrolig film om kärlek, livet och döden. 
 
Sune Best Man
Sune ska äntligen få åka på den hemliga klassresan, tillsammans med Sofie. Men samtidigt ska hans morfar gifta sig, och han vill att Sune ska vara best man! Hur ska han göra? En rolig film om kärlek och kaos, i vanlig ordning när det gäller familjen Andersson. 
 
Ponyo på klippan vid havet
Filmen handlar om den lilla guldfiskflickan Brunhilde som rymmer från sin pappa, en havstrollkarl. Hon hittas av den femåriga människopojken Sosuke och det är starten på en fin vänskap. En magisk film om kärlek mellan vänner och förtvivlan hos en sökande förälder. Regisserad av Hayao Miyazaki, även kallad Japans Walt Disney. Låt Ponyo visa vägen in i Miyazakis förtrollade filmvärld. 
 
Själen
Disney Pixars senaste film Själen handlar om kärleken till livet och tar upp de stora existentiella frågorna om döden och meningen med allt. En mycket fin film, bra att se tillsammans hela familjen. 
 
Shrek
Man behöver inte vara vacker för att förtjäna kärlek. Denna fina, och även hysteriskt roliga, kärleksfilm från 2001 håller sig fortfarande. Följ träsktrollet Shrek och prinsessan Fiona på deras väg mot evig kärlek. 
 
Home
En animerad film från 2015. En rymdvarelse som rymt från sin planet och en flicka som letar efter sin försvunna mamma. En fin och rolig film om kärlek och vänskap. 
 
Vaiana
Vaiana är en av de nyare Disney klassikerna i samlingen. Vaiana är dottern till en hövding för en polynesisk stam. Hon är en blivande ledare för sitt folk men har en stark längtan efter att åka ut på havet. Följ Vaiana på hennes uppdrag att hitta halvguden Maui och återlämna gudinnan Te Fitis hjärta. En fin film om kärleken till sitt folk, sina förfäder och sitt hem. 
 
Frost
För de flesta barnfamiljer behöver den här filmen ingen vidare introduktion. Kärleken mellan systrarna Elsa och Anna kan övervinna allt. 
 
Coco
Ännu en Disney film. De är bra på det här med kärlek. Följ Coco, en pojke som drömmer om att bli musiker men familjen vill att han blir skomakare. Ett äventyr som tar Coco på en resa genom de dödas rike. En film om kärlek till musik och familj. 
 
Det är alla hjärtans dag, Snobben
Snobben och vännerna firar alla hjärtans dag. Linus vill ge fröken en påse godis, men Sally tror att godispåsen är till henne så hon ger ett fint tackkort tillbaka. Gullan vill få Leonards uppmärksamhet och Karl väntar kärleksbrev på posten.
 
50 first dates
Berättelsen om Henry och Lucy med Adam Sandler och Drew Barrymore i huvudrollerna. Henry träffar Lucy på ett kafé, men det visar sig att hon har varit med om en olycka och har problem med minnet. Hon minns inte att hon träffat Henry. Men han är fast besluten om att vinna hennes kärlek, även om han måste börja om på nytt varje dag. Rolig, gullig och romantisk film som passar en familj med lite större barn som förstår engelska eller hinner läsa undertexten.
 
 
Bildkälla: Ivan Marc/Shutterstock