Kasslergratäng

Kasslergratäng

Kasslergratängen sköter sig nästan helt själv i ugnen. Snabbt, enkelt och gott är veckans recept!
 

 

1. Sätt ugnen på 225° och ta fram en ugnsform.

2. Skär ca 600 g kassler i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i formen.
Blanda 1 burk krossade tomater med ½ dl vispgrädde, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk oregano, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i en bunke och häll över kasslern. Strö ½ påse riven ost (75 g) över kasslern. Gratinera kasslern i mitten av ugnen i 20- 25 min. Sätt ugnen på grill de sista 5 min.

3. Koka ris/gryn till 4 personer.

4. Sallad: Grovhacka 1 romansallad. Skala och hyvla 150 g morötter (1-2 st) så att du får tunna slantar. Tärna 1 gul paprika. Blanda salladen, morötter och paprikan i en skål och ringla över 1½ msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

5. Servera den gratinerade kasslern med riset/grynen och salladen.

Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman

 

Källa: Middagsfrid.se

Det fanns inget recept på denna kategori.