Kortfilmen

Kortfilmen "Jag tror jag är lite kär i dig" sprider kunskap om nätpedofili

Kortfilmen ”Jag tror jag är lite kär i dig” ska sprida kunskap och öppna upp för diskussion om "grooming".

Filmen är gjord uppdrag av stiftelsen Aktiv Skola som arbetar heltäckande för att skapa en bättre skola i Sverige och är baserad på research om nätpedofili, även kallat ”grooming”. Denna typ av sexuella övergrepp som har blivit alltmer vanligt förekommande och mörkertalet är stort.    

Kortfilmen är baserad på verkliga rättsfall, med målsägandebiträde och före detta åklagaren Ulrika Rogland som expert. Hon arbetar dagligen med fall kring grooming och har även skrivit boken ”Vad är grooming?”.

Grooming är ett brott som förekommer dagligen på nätet och via smartphones. Följden av övergreppen blir ofta att offret hålls "gisslan" av förövaren som hotar med att sprida bilder och videos, och offret tvingas djupare ner i övergreppen – vilket blir en ond cirkel som inte uppdagas innan det är för sent.

”Jag tror jag är lite kär i dig” har som syfte att sprida kunskap och öppna upp för samtal kring grooming, och används av både lärare, rektorer och föräldrar i diskussionssyfte. På Aktiv Skolas hemsida finns mer information om ämnet grooming, och hur man som vuxen kan prata med barnen om ämnet tillsammans med diskussionsmaterial.

Filmen är regisserad av Maria Eriksson-Hecht och skriven av Pelle Rådström, och producerad av Pophunters film & TV.

Ta 9 minuter av er tid och se på filmen, här nedan: 

LÄS ÄVEN: Här är årets Bris-idoler