Familj

Veckans middagstips: Korv- & paprikagryta med ris & gröna bönor

Vad passar bättre än en gryta till middag i det ruggiga höstvädret? En smarrig korvgryta med ris passar både stora och små.

För fyra portioner behöver du:

valfritt ris, 1-2 gula lökar beroende på hur stora de är

150 g haricots verts

2 morötter

4 bratwursts

1 grön paprika

1,5 dl matlagningsgrädde

2 vitlöksklyftor

1 dl vatten

1 msk dijonsenap

3 msk tomatpuré

smör

salt

peppar

Gör såhär:

1. Koka valfritt ris till 4 personer.

2. Koka upp 1 liter vatten med 1 tsk salt i en kastrull. Skär bort de yttersta 5 mm på 1 tråg haricots verts (150 g). Koka haricots vertsen i 3 min. Häll av vattnet och lägg bönorna i en skål.

3. Hacka 1-2 stycken gul lök. Skala och skär morötter. Skär dem och bratwurst i 1 cm breda slantar. Skär 1 gul och 1 grön paprika i 2 cm stora tärningar.

4. Smält 1 msk smör i en traktörpanna, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt löken, morötterna och korven. Stek på medelhög värme

i 5 min.

5. Tillsätt paprikan, 1½ dl matlagningsgrädde, 1 dl vatten, 1 msk senap, 3 msk tomatpuré, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt grytan puttra i 5 min.

6. Servera grytan med riset och haricots vertsen.

Matfoto: Hanna Johansson

Matstyling: Katarina Bellman

Källa: Middagsfrid.se

Powered by Labrador CMS