Familj
Veckans middagstips: Korv- & paprikagryta med ris & gröna bönor
Vad passar bättre än en gryta till middag i det ruggiga höstvädret? En smarrig korvgryta med ris passar både stora och små.
För fyra portioner behöver du:
valfritt ris, 1-2 gula lökar beroende på hur stora de är
150 g haricots verts
2 morötter
4 bratwursts
1 grön paprika
1,5 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
3 msk tomatpuré
smör
salt
peppar
Gör såhär:
1. Koka valfritt ris till 4 personer.
2. Koka upp 1 liter vatten med 1 tsk salt i en kastrull. Skär bort de yttersta 5 mm på 1 tråg haricots verts (150 g). Koka haricots vertsen i 3 min. Häll av vattnet och lägg bönorna i en skål.
3. Hacka 1-2 stycken gul lök. Skala och skär morötter. Skär dem och bratwurst i 1 cm breda slantar. Skär 1 gul och 1 grön paprika i 2 cm stora tärningar.
4. Smält 1 msk smör i en traktörpanna, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt löken, morötterna och korven. Stek på medelhög värme
i 5 min.
5. Tillsätt paprikan, 1½ dl matlagningsgrädde, 1 dl vatten, 1 msk senap, 3 msk tomatpuré, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt grytan puttra i 5 min.
6. Servera grytan med riset och haricots vertsen.
Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman
Källa: Middagsfrid.se