Veckans middagstips: Korv- & paprikagryta med ris & gröna bönor

Veckans middagstips: Korv- & paprikagryta med ris & gröna bönor

Vad passar bättre än en gryta till middag i det ruggiga höstvädret? En smarrig korvgryta med ris passar både stora och små.

 

För fyra portioner behöver du: 
valfritt ris, 1-2 gula lökar beroende på hur stora de är
150 g haricots verts
2 morötter
4 bratwursts 
1 grön paprika
1,5 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
3 msk tomatpuré
smör
salt
peppar

Gör såhär:

1. Koka valfritt ris till 4 personer.

2. Koka upp 1 liter vatten med 1 tsk salt i en kastrull. Skär bort de yttersta 5 mm på 1 tråg haricots verts (150 g). Koka haricots vertsen i 3 min. Häll av vattnet och lägg bönorna i en skål.

3. Hacka 1-2 stycken gul lök. Skala och skär morötter. Skär dem och bratwurst i 1 cm breda slantar. Skär 1 gul och 1 grön paprika i 2 cm stora tärningar.

4. Smält 1 msk smör i en traktörpanna, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt löken, morötterna och korven. Stek på medelhög värme
i 5 min.

5. Tillsätt paprikan, 1½ dl matlagningsgrädde, 1 dl vatten, 1 msk senap, 3 msk tomatpuré, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt grytan puttra i 5 min.

6. Servera grytan med riset och haricots vertsen.
 


Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman



Källa: Middagsfrid.se

Det fanns inget recept på denna kategori.