Veckans middagstips: Kyckling hurry-curry

Veckans middagstips: Kyckling hurry-curry

Här kommer veckans middagstips och det är en smarrig currykyckling står på menyn denna vecka. Fungerar jättebra även i matlådan! 

För fyra portioner behöver du:

Ris eller bulgur till fyra personer
1-2 gula lökar
600 g kycklingfilé
olja
0,5 dl tomatpuré
1 msk curry
400 g passerade tomater
1 dl créme fraiche
0,5 dl vatten
0,5 tärning hönsbuljong
1 tsk ingefära
150 g sugarsnaps
1 röd paprika
salt 
svartpeppar

Gör såhär: 

1. Koka ris/bulgur till 4 personer.

2. Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Skär ca 600 g kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor.

3. Currysås (gryta med lock): Hetta upp 1 msk neutral olja i grytan, tillsätt ½ dl tomatpuré, 1 msk curry och löken.
Fräs på hög värme i 2 min.

4. Tillsätt 1 fp passerade tomater (400 ml), 1 dl crème fraiche, ½ dl vatten,
½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 1 tsk ingefära och 1 tsk salt i grytan.

5. Kyckling: Lägg kycklingen i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i 12 min. Rör om då och då.

6. Grönsaker (liten skål): Skölj 1 tråg sugarsnaps (150 g) och strimla 1 röd paprika. Lägg grönsakerna i skålen.

7. Servera grytan med riset/bulguren och grönsakerna.

Smaklig måltid!

Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman

 

(Källa: Middagsfrid.se)