Familj

Cashewsås med kyckling ris

Kyckling i cashewsås

En rätt med inspiration från Asien står på menyn denna vecka, en smarrig kyckling med cashewsås och ris. Receptet kommer från Middagsfrid.

1. Cashewnötsås (mixerbunke + gryta): Mixa 1 påse cashewnötter (100 g) med 1 burk kokosmjölk (400 g), 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk kinesisk soja, 1 tsk curry, 1 tsk torkad ingefära, ½ tsk sambal oelek och 1 tsk flytande honung med en stavmixer i mixerbunken. Häll över såsen i grytan och låt såsen sjuda på svag värme i 15 min.

2. Koka valfritt ris till 4 personer.

3. Sallad (skål): Ansa och skär 250 g broccoli i små buketter och bitar. Lägg broccolin i skålen och ringla över 1 msk neutral olja. Massera broccolin med händerna i ca 2 min tills den mjuknar något. Tärna 1 röd paprika. Skala och skär 1 apelsin i bitar. Blanda ner paprikan och apelsinen i skålen med broccoli. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

4. Kyckling (stekpanna + gryta): Krydda ca 600 g kycklinglårfilé med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Halvera filéerna på längden. Hetta upp 1 msk neutral olja i stekpannan och bryn kycklingen runtom på hög värme i två omgångar, ca 2 min/omgång. Lägg kycklingen i grytan med cashewnötssås alltefter som den steks och låt den sjuda i såsen under lock på låg värme i 7-10 min.

5. Pressa saften från ½-1 lime (ca 1 msk) direkt ner i grytan med kyckling.

6. Servera kycklingen och cashewnötssåsen med riset/grynen och grönsakerna

Matfoto: Lena Larsson

(Källa: Middagsfrid.se)

Powered by Labrador CMS