Veckans middagstips: Kycklingklubbor med vitlökssmör

Veckans middagstips: Kycklingklubbor med vitlökssmör

Kycklingklubbor i ugn med kokt potatis, vitlökssmör och en smarrig sallad. Här har ni veckans recept från Middagsfrids Barnkasse!

 

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop ½ msk ingefära, ½ msk chili¬pulver, ½ msk paprikapulver, 2 msk olivolja, 2 msk balsamvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk flytande honung och 1 tsk salt på en ugnsplåt. Lägg ca 1½ kg kycklingklubbor på plåten och gnugga in marinaden i kycklingen. Stek högt upp i ugnen i 35-40 min.

2. Koka 1 kg potatis.

3. Ta fram 75 g smör, lägg det i en skål och låt det bli rumstempererat.

4. Sallad: Ansa och skär 250 g broccoli i små buketter och bitar. Lägg broccolin i en skål och ringla över 2 msk olivolja. Massera in oljan i broccolin i ca 2 min tills broccolin börjar bli lite mjuk. Skala och hyvla 200 g morötter (2-3 st). Tärna ½ gul paprika och halvera ½ ask körsbärstomater (125 g). Blanda ner morötterna, paprikan och tomaterna i skålen med broccoli och ringla över ½ msk vit¬vinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

5. Vitlökssmör: Blanda det rumstempererade smöret med 1 pressad
vitlöksklyfta, 1 msk oregano, 1 krm salt och 1 krm svart¬peppar.

6. Servera kycklingklubborna med den kokta potatisen, vitlökssmöret och salladen.
 

Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman

 

(Middagsfrid.se)

Det fanns inget recept på denna kategori.