Annons:
Bra bolån? Läs detta!

Bra bolån? Läs detta!

Funderar du på att ta ett lån? Här kommer lite tips på traven! Det kan nämligen vara så att räntan skiljer sig beroende var du bor. Lendo har listat alla Sveriges län och Sveriges 10 största städer så att du kan se vad snittet ligger på där just du bor. Intressant va?

Här kommer en lista över hur snitträntan sett ut för de 10 största städerna:

Stockholm: 9,87%
Göteborg: 10,46%
Helsingborg: 10,10%
Jönköping: 10,08%
Malmö: 10,27%
Norrköping: 9,83%
Uppsala: 9,48%
Västerås: 10,26%
Örebro: 10,41%

Vad beror skillnaderna på?
Jo, det finns många faktorer som spelar in. Både Uppsala och Linköping ligger högt på denna lista med lägst snittränta. Det kan tyckas märkligt då både dessa städer är kända studentstäder. Men faktum är att studenter ytterst sällan har möjlighet att ta ett privatlån hos en bank. Undantag finns självklart då studenter kan ha jobb vid sidan av studierna. 

LÄS ÄVEN: 3 tips som ökar chanserna till ett förmånligt lån

Jämför alltid räntan
Tittar man på snitträntorna per län är skillnaderna mindre jämfört med skillnaderna mellan storstäderna. Detta är ett tecken på att landsbygden är relativt jämställd. Oavsett var i landet du bor är det oerhört viktigt att jämföra räntan innan du tar ett lån, det kan finnas många tusenlappar att spara! Genom att använda dig av en låneförmedlare får du en bra överblick över dina möjligheter!

I samarbete med Lendo

 

 

 

Annons