Familj

Lax med ananassalsa och krispig sallad

Fina fisken kommer lastat! En smaskig laxrätt står på menyn denna vecka, här är veckans recept.

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Koka ris/gryn (gärna couscous) till 4 personer.

3. Lax (ugnsform 20x30 cm): Lägg ca 600 g laxfilé i formen och krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek laxen mitt i ugnen i ca 15 min.

4. Ananassalsa (liten skål): Låt 1 burk krossad ananas (227 g) rinna av i en finmaskig sil. Pressa saften från 1 lime i skålen och till¬sätt ananasen, 2 dl gräddfil och ½ krm cayennepeppar i skålen med limesaft.

5. Sallad (skål): Strimla 1 romansallad. Skär 200 g körsbärs¬kvisttomater i klyftor. Tärna 1 orange paprika. Blanda salladen, tomaterna och paprikan i skålen och ringla över 2 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Servera laxen med riset/grynen, salladen och ananassalsan.

Matfoto: Hanna Johansson

Matstyling: Katarina Bellman

Källa: Middagsfrid.se

Powered by Labrador CMS