Annons:
Lax med krämigt zucchinitäcke

Lax med krämigt zucchinitäcke

Veckans recept bjuder på laxfilé med ett krämigt täcke av zucchini som serveras med ris, hoppas att det ska smaka!

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsform med 1 tsk smör.

2. Zucchinitäcke (stekpanna): Grovriv 1 zucchini och krama ur vätskan med händerna. Smält 1 msk smör i stekpan­nan, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt zucchinin. Fräs på medelhög värme i 3 min.

3. Skär bort skinnet från ca 600 g laxfilé. Lägg laxen i formen och krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpep­par.

4. Blanda ner 1 dl vispgrädde, 1 tsk timjan, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i pannan med zucchini. Låt puttra i 3 min. Fördela blandningen på laxen och stek mitt i ugnen i 15-20 min.

5. Koka ris/gryn till 4 personer.

6. Sallad (skål): Ansa och skär 250 g broccoli i små buketter och bitar. Skala och hyvla 200 g morötter (2-3 st) i långa remsor. Lägg broccolin och morötterna i skålen. Ringla över 2 msk olivolja, ½ msk balsamvinäger, 1½ krm salt och 1 krm svartpeppar och massera salladen med händerna tills broccolin blivit mjukare, ca 2 min.

7. Servera laxen med salladen och riset/grynen.

Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman

 


Källa: Middagsfrid.se.

Annons