Lekar för barn utomhus – 4 tips

Lekar för barn utomhus – 4 tips

Funderar du på hur du ska få barnen att lämna paddan och istället hänga med ut och få lite frisk luft? Här kommer 4 tips på roliga lekar att leka utomhus.
 

1. Omvänd kurragömma

Denna lek är precis som kurragömma – fast tvärtom. Istället för att en person räknar medan resten gömmer sig, så räknar alla och endast en person gömmer sig. När alla räknat klart är det dags att hitta personen som gömt sig, och därefter gömma sig på samma ställe. Den person som är sist kvar, och alltså tog längst tid på sig att hitta gömstället förlorar. Självklart går denna lek att göra inomhus också!
 

2. Fotbollsgolf

Du behöver: En fotboll

Precis som vid vanlig golf gäller det att lyckas få ner bollen i hålet. I fotbollsgolf däremot sparkar man en fotboll istället för att slå en liten golfboll med en klubba. ”Hålet” skapar ni av till exempel en hink, eller bara genom att bestämma att en viss sten eller liknande är ”mål”. Sedan får ni 10 sparkar var för att lyckas nå hålet. Den som kommer fram med bollen på minst antal sparkar vinner!
 

3. Kasta kråka

Du behöver: En tennisboll

Leta upp en tom vägg som ni kan kasta en tennisboll mot. Ställ er sedan på ett led, och personen längst fram håller i tennisbollen. Sedan ska personen med tennisbollen kasta bollen mot väggen, och när bollen studsar tillbaka ska personen lyckas hoppa över den. Sedan gäller det för personen näst längst fram att fånga bollen innan den studsar igen.

Läs mer om roliga bollekar i vårt forum här!
 

4. Inte nudda mark

I den här leken gäller det att, precis som namnet antyder, att ta sig från ett ställe till ett annat utan att nudda mark. Bestäm därför en plats som är start, och en plats som är mål. Sedan gäller det att tillsammans ta er till målet utan att nudda mark. Kanske finns det några stenar att hoppa på, eller något att gå balansgång på?

 

LÄS MER:

Bli en bättre förälder - genom 19 småsaker

Göra slime - 3 busenkla recept med saker du har hemma

Artikelbild: Nathan Dumalo/Unsplash