Annons:
Lotta Gray:

Lotta Gray: "Vi hittade drömhuset i Stureby"

Lotta Gray och hennes man Threst hittade sitt drömhus 2002 i Stureby utanför Stockholm. Här berättar hon om sekelskiftesvillan.

Vi hittade vårt drömhus i Stureby utanför Stockholm 2002. Den vackra glasverandan, de spröjsade fönstren, kakelugnen och charmen som bara ett gammalt hus kan ha. Vi insåg att det skulle bli mycket jobb att omvandla huset till den stil vi ville ha men såg potentialen hos sekelskiftesvillan.

– Vi renoverade hela huset i omgångar. För två år sedan byggde vi ut. Gjorde större kök samt ett extra sovrum. På så sätt fick vi ett tv-rum därute och vår son Lennox fick vårt gamla sovrum. När jag och Threst är inne i ett projekt jobbar vi dygnet runt med det tills det är klart. Vi har gjort allt själva och jag tror ibland inte folk förstår hur mycket vi har lagt ner i tid och pengar på det här. Threst är ju hantverkare och det är en klar fördel.

Tydlig inredningsstil - New England

Vi har en tydlig inredningsstil som vi gillar, stilen kallas New England och kännetecknas av ljusa krämiga färger med inslag av amerikanskt tema. Tankarna går till strand och hav, tjocka raggsockor, sten och snäcksamlingar och kuddar med stars and stripes på. Lexington är det företag man förknippar med stilen och hela sängbädden t.ex. är därifrån.

– Vi tycker inte om färg. Vi vill ha ett harmoniskt hem där husets detaljer får komma till sin rätt. Hade vi använt mycket färg i inredningen hade det känts rörigt och man hade inte tänkt på hur vackert huset är i sig självt.

På första våningen finns vardagsrum, hall och kök samt badrum. Allt går i vitt, kräm och sobra toner. Köket har en arbetshöjd på 90 cm som Threst har gjort speciellt för att de båda är långa. Köket kommer från Ikea men har beslag från Rum och Kök.

Även om Lennox är en aktiv kille skulle man aldrig kunna ana att det finns barn i huset. Det är rent, vitt och undanplockat. Inte en enda detalj har lämnats åt slumpen utan allt är väl genomtänkt och noggrant planerat. Huset har återfått sin sekelskiftesskrud. Plastgolv och spånskivor har skalats av för att ta fram trägolv och väggpanel. Det är enhetligt och sobert. Originaldetaljer har plockats fram och framhävs tack vare den ljusa färgskalan och den avskalade inredningen.

– Det är ett vackert hus. Jag älskar att vi faktisk gjort det här under tio år helt själva.

Lotta Gray bloggar här på Allt för föräldrar: Vimmelmamman

Lottas köpställen:
Sänglinnen - Lexington
Vardagsrumsbord - Bruka Design
Soffa - Ikea
Fåtölj - The Home
Vardagsrumsmatta - IKEA
Köksmöbel - ASKO
Fåtölj sovrum - IKEA
Matta sovrum - IKEA
Sängpall - R.O.O.M
Alla hissgardiner - HIMLA

Annons