The Mamas om Melodifestivalen:

The Mamas om Melodifestivalen: "Det var här allt började"

Vi på Allt för föräldrar fick chansen att intervjua gruppen om finalen på lördag. Hur laddar de upp? Vad betyder det för gruppen att tävla i Melodifestivalen? Här är alla svaren!

I år fick vi ett kärt återseende av gruppen The Mamas som slog igenom som bakgrundskör under förra årets medverkan i Sveriges största musikfest, Melodifestivalen. Denna gång tävlar gruppen själva i finalen.

 

Grattis till finalplatsen! Vad betyder det för er att tävla i Melodifestivalen?

– Det är ett av årets höjdpunkter och betyder barndom för mig. Under deltävlingen i Linköping dök två ikoner upp, Lili och Susie, som jag och min lillasyster brukade klä ut oss till. Som jag sett upp till och nu är det andra som ser oss på samma sätt, säger Dinah.

– Jag håller med, det var den stora tävlingen som man såg varje år som yngre. Nu är det någon annan som sitter och tittar, berättar Loulou.

– För mig betyder Mello förändring, det betyder även drömmar och mycket, det betyder mycket för mig, säger Ashley.
 

Hur laddar ni upp innan ni ska upp på scen?

– Innan vi går ut på scen brukar det vara Dennis som fixar med kläderna. Han brukar säga "all nervositet, allt det runt omkring och livet runt omkring" för att vi ska behålla fokus och för att vi bara ska gå ut och ha det roligt som möjligt!

– Då säger han att vi bara ska lämna det bakom oss för då är all rädsla och nervositet borta. Då går vi bara ut och har det kul! säger Loulou.

 

Hur känns det när ni är ute på scen?

– Det är någonting väldigt speciellt som händer när alla känner samma sak i ett rum, man känner samma känslor, oavsett om man är i publiken eller på scen.

– Just den stunden. Oavsett hur olika vi är eller vad vi går igenom under dom här tre minutrarna, så känner vi samma sak. Det är en otrolig kick! säger Dinah.
 

Vad skulle det betyda att vinna Melodifestivalen?

Det alla tre har gemensamt inför finalen på lördag är att inte tänka alltför mycket på en vinst utan att satsa på att ha roligt. 

– Det skulle vara galet. Det hade varit en dröm att vinna! Berättar Loulou.
 

Vilka med- och motgångar har ni stött på?

Vägen till musikdrömmen har inte alltid varit lätt och krävt en hel del slit och långa dagar säger Dinah. Med stöd från sina nära och kära har resan till drömmen varit värt allt, framför allt för Ashley som lämnade familjen och Washington för ett nytt kapitel i Sverige.

För Dinah och Loulou har det jobbigaste varit att vara borta från familjen när gruppen är iväg på spelningar, då känns det i mammahjärtat!
 

Hur ser framtiden ut efter Melodifestivalen? 

The Mamas har redan nu en del inbokade spelningar under året, men gruppen fokuserar på att ha en rolig tid tillsammans och invänta vad framtiden kan ge för andra möjligheter och chanser.

– John sa någonting väldigt klokt i fjol, att man ska leva i nuet, för allt det här som händer just nu. Att man inte ska ångra någonting och inte stressa upp sig för vad nästa kapitel i livet kan ge. För snart är det här kapitlet slut och man vet inte vad nästa kapitel innebär, säger Dinah.
 

Det här är gruppen The Mamas 

Förra året bildades gruppen The Mamas som innehåller gruppmedlemmarna Dinah Yonnas Manna, Loulou Lamotte och Ashley Haynes (tidigare var även grundaren Paris Renita med).

De slog igenom när de var bakgrundskör åt artisten John Lundvik som tog hem segern av Melodifestivalen 2019. Sedan dess har gruppen vuxit i en snabb takt och i år står de själva i rampljuset och framför deras låt "Move".

LÄS ÄVEN: Quiz: Hur bra koll har du på Melodifestivalen genom tiderna? 

Foto: Magnus Ragnvid 

Text: Evelina Enqvist