Många vet inte om att de är skuldsatta

Många vet inte om att de är skuldsatta

Många svenskar är idag skuldsatta. 
Bolån, billån och vanliga privatlån är några av de vanligaste formerna. Men det finns andra typer av lån som ofta glöms bort.

 
 
 
 

Svenska folket är skuldsatta för flera miljarder kronor i olika typer av lån som ofta glöms bort. De mer ”klassiska” som bolån, billån och privatlån är de flesta medvetna om att de har. Men de andra typerna av lån glöms ofta bort.

Vilka lån pratar vi om?
Idag har nästan alla butikskedjor någon form av medlemskort. Med detta kort kommer förmåner som ofta blir bättre ju mer du handlar. Detta är en bra strategi för att få kunder att komma tillbaka.
En ny strategi, som blir allt vanligare, är att erbjuda köp på kredit. Detta är framför allt populärt hos till exempel elektronikbutiker där du ofta erbjuds 12-24 månaders avbetalning.Men detta fenomen har spridit sig fort. Matbutiker, bensinstationer och klädbutiker har också börjat använda sig av denna strategi. Matbutiker och bensinstationer erbjuder ofta möjligheten att ansöka om deras kort som fungerar som ett vanligt kreditkort, och klädföretag erbjuder i många fall kunden möjlighet att handla på kredit.

SE ÄVEN: "BUDGETKALKYLATORN"

”Gratis” krediter ofta dyra i slutändan
De flesta av dessa krediter har en ränta som är hög. Det är viktigt att kolla upp vad du förbinder dig till.
I marknadsföringen lockas kunder ofta med räntefria perioder, kanske till och med helt räntefritt tills produkten är avbetalad. För en kund låter detta som ett väldigt attraktivt erbjudande, men samtidigt måste man vara försiktig. Det man ofta missar är att det tillkommer dolda avgifter, som till exempel uppläggningsavgifter eller avi-avgifter.
Dessutom är villkoren ofta utformade på ett sätt som gör att om du missar en delbetalning en månad så kommer du få en straffavgift, alternativt att räntan ökar kraftigt. Dessa smålån kan därför bli en väldigt dyr historia om du inte har koll på det finstilta.
Anledningen till att fler och fler kedjor erbjuder möjlighet att handla på kredit är alltså inte enbart för att locka till sig kunder, de tjänar dessutom enorma summor pengar på denna typ av lån.!

HÄR kan du samla dina lån!

Därför bör du samla lån och krediter
Har du en tv, soffa, kläder, bensin, eller något annat på avbetalning är vårt råd att försöka lösa dessa krediter så fort som möjligt.
Lendo erbjuder möjligheten att samla ihop smålån och krediter till ett enda större lån.
Detta är bra av flera anledningar. Till exempel får du bara en faktura i slutet av månaden vilket gör att du får en bättre överblick över dina totala utgifter, plus att du bara har en ränta. Men framför allt sparar du med största sannolikhet pengar eftersom dessa smålån ofta har en hög ränta.

HÄR kan du samla dina lån.

 

LÄS ÄVEN: Män får ofta lägre ränta på sina lån än vad kvinnor får - här är anledningen

I samarbete med Lendo