Familj

#metoo lyfter sexuella ofredanden och trakasserier till ytan - kända profiler delar med sig

Sociala medier svämmar över av kvinnor som lägger upp bilder med hashtagen #metoo, för att berätta att de utsatts för sexuella trakasserier av någon form i livet.

Kampanjen startades på initiativ av skådespelaren Alyssa Milano i samband med Harvey Weinstein-härvan som skakade Hollywood, och världen, i förra veckan. Harvey Weinstein är en av Hollywoods mest framgångsrika filmproducenter, och därmed även en av filmvärldens mäktigaste män. Han åtalas för många års sexuella trakasserier och flera fall av våldtäkt. Kända ansikten som Gwyneth Paltrow och Angelina Jolie. Alyssa Milano uppmanar kvinnor att dela med sig av sina erfarenheter av övergrepp och sexuella trakasserier genom att använda hashtagen #metoo.

Nu har även kvinnor i Sverige hakat på hashtaggen och delar med sig av sina erfarenheter av sexuella trakasserier för att visa hur utbrett problemet är. Här är några av de som delat med sig av sina erfarenheter:

Isabella Löwengrip

Malin Eklund

Josefine Aamodt "PrinsessansDagbok"

Anja Pärson

Anna Brolin

Anitha Schulman

Förhoppningsvis är detta initiativ ett steg på vägen mot en värld där kvinnor och tjejer inte ska vänja sig vid sexuella ofredanden och trakasserier från tidig ålder, och sedan skämmas över det.

Cissi Wallin och Lulu Carter har på sina Instagramkonton pekat ut två kända mediemän. För ännu fler berättelser, kolla in hashtaggen #metoo på Instagram!

Powered by Labrador CMS