Mor- och farföräldrar ger dyrast ettårspresenter

Mor- och farföräldrar ger dyrast ettårspresenter

En ny undersökning från en av våra större leksaktillverkare visar att mor- och farföräldrar, och i synnerhet morföräldrar, ger sina barnbarn de dyraste presenterna. Framförallt är det då ettåringarna som blir bortskämda. Experten som uttalat sig i undersökningen menar att konsumtionen till små barn ökat .

Barn som fyller ett år blir ofta överösta med presenter. I en ny undersökning om barns ettårsdag, som utförts av YouGov på uppdrag av den stora leksakstillverkaren, framgår det vem som köper dyrast presenter till familjens minsting. 48 procent av föräldrarna som deltog i undersökningen svarade att mor- och farföräldrarna gav de dyraste ettårspresenterna. Det är framförallt morföräldrarna som lägger ner mycket pengar på presenter enligt undersökningen. I 27 procent av fallen var det morföräldrarna som köpte de dyraste presenterna. I 21 procent av fallen var det farföräldrarna. Att det är skillnad mellan mor- och farföräldrar kan tyckas förvånande, men enligt Maria Farm, legitimerad psykolog, KBT-terapeut och författare, är detta inte en ny företeelse. Anledningen är att mamman traditionellt sett har bättre kontakt med sina egna föräldrar.

– Mamman är i princip alltid den som först är hemma med barnet. Hon pratar också ofta om både graviditet, förlossning och den första tiden med barnet med sina egna föräldrar. Det här gör att morföräldrarna tidigare än farföräldrarna etablerar en relation till barnbarnet och har tankar om vad han eller hon kan vilja ha eller roas av. Därmed är morföräldrarna även mer benägna att ge dyra presenter, säger Maria Farm.

Vad tycker ni? Diskutera i vårt forum HÄR

 

trace affiliate link | Michigan Reveals New Air Jordan 5 PE University Blue 555088-134 Release Date - SBD