Mustig kycklinggryta med paprika & körsbärstomater

Mustig kycklinggryta med paprika & körsbärstomater

Denna vecka hittar ni en mustig kycklinggryta med paprika, körsbärstomater och rotfrukter. Servera med gryn och njut!

 

1. Koka valfritt gryn till 4 personer (gärna bulgur).

2. Kycklinggryta (gryta): Skär ca 600 g kycklingfilé i ca 3 cm grova bitar. Smält 2 msk smör i grytan och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 6 min. Lägg åt sidan på ett fat.

3. Hacka 50 g gul lök ( ca ½ st). Skala och skär 150 g morötter (1-2 st) och 150 g palsternacka (1-2 st) i 1 cm stora tärningar. Tillsätt ytterligare 1 msk smör, löken, morötterna och palsternackan i grytan och fräs på medelhög värme i 2 min.

4. Rör ner 1 dl vatten i grytan tillsammans med kyckling¬en, 1 dl vispgrädde, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), ½ msk dragon, 1½ msk svensk senap, ½ msk kinesisk soja och ¾ tsk salt. Låt puttra under lock ca 10 - 12 min.

5. Skär 1 gul paprika i 2 cm stora tärningar och lägg ner i grytan efterhand paprikan blir klar.

6. Halvera ½ ask körsbärstomater (125 g). Servera grytan med grynen och toppa med körsbärstomaterna.
 

Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman

 


(Källa: Middagsfrid.se)