Nöjesparkerna som har öppet i sommar – trots corona

Nöjesparkerna som har öppet i sommar – trots corona

Kolmården, Skansen, Liseberg, hur ser det ut egentligen för Sveriges nöjesparker nu när coronapandemin lagt sig som ett grått täcke över landet? Vi har listat svaren på de 9 mest populära nöjesparkerna här.

Plask, lek, berg– och dalbanor, djursafarin, glassfrossa och konserter, en sommar som många barnfamiljer ser fram emot och planerar några eller flera dagar av sina semestrar kring. I år ser det däremot annorlunda på grund av rådande coronapandemi och parker måste stänga ner sina verksamheter alternativt hitta lösningar för att få hålla öppet, dock med tydliga restriktioner om att hålla distans till varandra.

Öppettiderna för Sveriges populäraste nöjesparker år 2020

Kolmården – öppet

Djurparken Kolmården väljer att ha “omsorgsfullt öppet” trots coronaläget i landet. Det innebär att de tar emot begränsat antal besökare, håller Bamses Värld och Marine World stängt, inför distanshållning i köer och nya städrutiner.

För uppdaterad information, läs mer här! 

Skansen – öppet

Precis som Kolmården tar Skansen emot besökare men råder alla att planera sin vistelse för att undvika större folkmassor, framför allt vid entrén. De flesta besökare anländer mellan 10–12 och parken önskar därför att fler väljer att besöka parken senare under dagen. 

Gröna Lund – stängt men … 

Då Gröna Lund är en nöjespark med många attraktioner som innebär risk för långa köer och folksamlingar har parken beslutat skjuta upp sitt premiärdatum. De säger alltså inte att de kommer ha stängt i sommar, utan jobbar på att hitta en lösning för att komma runt rådande situation. 

För uppdaterad info om Gröna Lunds öppettider, läs mer här! 

High Chaparral – öppet

Bli cowboy för en dag. Smålands vilda västern håller öppet i sommar men tar endast emot förköpta biljetter. 

Skaras sommarland – stängt

Till skillnad från andra äventyrsbad eller temaparker bedöms Skara Sommarland som tillståndspliktiga enligt ordningslagen där regeringen infört en maxgräns på 50 personer. Det innebär att de inte får ta in fler än 50 personer trots att parken infört åtgärder för att öppna omsorgsfullt. Den 22 juni stänger Skara Sommarland ner sin verksamhet för säsongen. 

Kneippbyn – öppet men …

Kneippbyn har valt att smygöppna för de som bara vill besöka filmhuset Villa Villekulla eller deras poolområde. Parken väntar fortfarande på myndigheternas beslut för semesterparker men då det inte finns något angivet datum för beslutet väljer Kneippbyn att ompröva deras produkter varje vecka. 

För uppdaterad info om Kneippbyns öppettider, läs mer här! 

Astrid Lindgrens Värld – öppet

Med ett begränsat antal på 50 personer per föreställning väljer Astrid Lindgrens Värld att hålla öppet i sommar trots corona. Deras mindre miljöer kommer ta emot färre besökare och samtliga biljetter måste bokas och köpas i förväg. 

Liseberg – stängt men ...

Precis som deras konkurrent i Stockholm väljer Sveriges största nöjespark Liseberg att skjuta upp premiärdatumet på obestämd tid. Hela konsertprogrammet för sommaren har ställts in där vissa konserter kommer bokas om till år 2021. De meddelar på sin hemsida att de följer utvecklingen och hoppas kunna öppna dörrarna inom kort. 

För uppdaterad info om Astrid Lindgrens Världs öppettider, läs mer här! 

Orsa Grönpark – öppet

Europas största rovdjurspark Orsa Grönpark kommer ha öppet sommaren 2020. På deras hemsida rekommenderar de att besökare köper sina biljetter i förtid för att minska risken för lång köbildning. 

 

Glöm inte att vara försiktig! 

Lika mycket som vi vill stötta våra nöjesparker och ha kul tillsammans med vänner och familj är det minst lika viktigt att följa myndigheternas direktiv och inte “tänja på gränserna”. Tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du känner symptom som kan öka risken för smittspridning av corona.