Annons:
Ny studie visar att pappor runt om i världen tar mer ansvar än någonsin

Ny studie visar att pappor runt om i världen tar mer ansvar än någonsin

En ny, omfattande studie gjord av tv-kanalen Nickelodeon visar hur den moderna pappan idag tar en helt annan plats både i familjen och i samhället. Nickelodeon pratade med över 8000 pappor i 22 olika länder, där bland annat Sverige, Storbritannien, Tyskland och Australien medverkade.

Det studien framförallt visade var hur attityden hos dagens pappor är mycket mer öppen i jämförelse med pappor från tidigare generationer. Moderna pappor vill inte ses som en avlägsen, patriarkal figur som förr i tiden, utan snarare som en vän och stöd. Som ett resultat, så ser vi hur pappor exempelvis är mer involverade i sina barns intressen. Bland annat sociala medier har hjälpt till att göra det enklare att dela intressen och lyft fram nya, mer progressiva synsätt på den traditionella familjen, och hela 91% av papporna i Sverige säger att de tar sig an rollen av hela spektret som förälder – från matlagning till blöjbyte. 

86% av alla pappor vill att deras barn ska se dem som en vän.

80% av alla pappor vill ha ett annat typ av förhållande med sitt barn än vad deras egna föräldrar hade med dem.

90% av svenska pappor lagar middag åt sina barn.

89% av svenska pappor läser sagor för sina barn.

Men! Lika mycket som kvinnor vill parera en karriär med mammarollen, känner många pappor att de inte har möjlighet att spendera så mycket tid de vill med sina barn. Ibland kan det kännas som om superkrafter hade varit på sin plats, för att hinna med både familj, jobb, vardag och fritid! I Nickelodeons populära program ”Familjen Thunderman” har faktiskt hela familjen superhjältekrafter, men gör däremot allt för att dölja dessa krafter för omvärlden... men kan livet någonsin vara normalt i en familj av superhjältar? 

Pappa-studien visade även att en av den populäraste aktiviteten för pappor och barn att göra tillsammans, är att kolla på tv ihop! Något som varken kräver superkrafter eller planering, men ändå är ett sätt att umgås. 

Samla familjen och se själva hur det går för "Familjen Thunderman" på torsdagar klockan 17.50, bara på Nickelodeon. 

Barnpanelens ord: 

Leo, 6 år: 

"Hemma hos oss har mamma matsuperkrafter. Hon lagar mat jättebra och jättefort. Min lillasyster har luktsuperkrafter. Hon känner så fort det luktar något gott. Och min pappa är supersnabb. Precis som Billy i Thundermans. Han är supernsnabb".

86% av alla pappor vill att deras barn ska se dem som en vän.

 

80% av alla pappor vill ha ett annat typ av förhållande med sitt barn än vad deras egna föräldrar hade med dem.

Läs mer om Familjen Thunderman hos Nickelodeon här!

Familjen Thunderman

I samarbete med Nickelodeon

LÄS ÄVEN: Edutainment - lärande och kul på samma gång

 

Annons