Test Annons:
Nyhet: Pedagogisk bok för barn som pottränar

Nyhet: Pedagogisk bok för barn som pottränar

Att bli blöjfri är en stor milstolpe i ett barns liv, något som kan vara både omtumlande, roligt och lite läskigt på samma gång. Barnboken ”Eine slutar med blöja” är framtagen som ett stöd för barnet i den här processen.

- Många föräldrar har kontaktat oss på Blöjfri.se genom åren och frågat vilka barnböcker vi rekommenderar att de läser för sina barn. Vi har länge känt att det saknats en bra och pedagogisk bok som stöttar barnet i den stora omställningen att bli blöjfri. Därför ville vi ta fram den här boken, berättar Sofia Bergenstjerna.

Eine slutar med blöja” hjälper barnet att förstå de grundläggande stegen i att använda potta eller toalett. Eine upptäcker vad som händer i kroppen när han känner sig kiss- eller bajsnödig, och lär sig vad han ska göra då.

Boken tar upp situationer under potträningen där barnet kan behöva extra stöd, till exempel då barnet ska bajsa på pottan eller vara blöjfri på förskolan. Eine visar hur han gör och blir en viktig förebild på vägen mot en blöjfri vardag.

Boken är framtagen som ett samarbete mellan Linnéa Almgren, socionom och socialpedagog, samt Sofia och Michael Bergenstjerna, författarna till boken Potträning på tre dagar.

- Idén till en barnbok tog form när jag pottränade med min son Sander, jag blev då inspirerad att skriva ett manus utifrån metoden Potträning på tre dagar, säger Linnéa.

Barnbok potträning på tre dagar Eine slutar med blöja”Eine slutar med blöja” är ett metodstöd till boken ”Potträning på tre dagar”. Den fungerar även utmärkt fristående!

Läs mer och köp Eine slutar med blöja som e-bok på Blöjfri.se
Tryckt version av Eine slutar med blöja hittar du hos Adlibris här

Boken är illustrerad av Charlotta Bergenstjerna.

 

 

Annons