Presenttips på Mors dag – 10 saker mammor vill ha som är gratis

Presenttips på Mors dag – 10 saker mammor vill ha som är gratis

Mors dag är den dag på året när alla mammor får lite extra kärlek och uppmärksamhet. Här är 10 saker som gör alla mammor glada – och som är helt gratis.

 

1. Sovmorgon

Behöver vi säga något mer? Låt mamman få sova ut ordentligt så kommer hon att vara på sitt absolut bästa humör resten av dagen!  

2. Frukost på sängen

… Och när hon vaknar kan du servera henne en mysig och god frukost på sängen med hela familjen.

3. Massage

Efter att ha kånkat barn, skolväskor och barnvagnar skriker ryggen efter lite massage, och gärna av de hon älskar mest – sin partner och sina barn.

4. Valfri aktivitet

Mammor är proffs på att sätta sina behov åt sidan framför andra, men på Mors dag kanske hon kan få önska aktivitet för dagen. En shoppingtur, en heldag på stranden eller varför inte se en bra film i soffan?

5. Kärleksförklaring

Man kan visa kärlek på många olika sätt, som till exempel att skriva ner vad man känner i ett handskrivet brev, rita en teckning eller bara med en riktigt stor och varm kram. Finns det något härligare?

 

LÄS ÄVEN: 6 dikter till alla fina mammor

 

6. Peppburk

Alla i familjen får skriva ner fina saker om henne på små lappar. Dessa lappar lägger ni sedan i en fin låda eller burk, och så får hon öppna en lapp då och då när hon känner att hon behöver en extra kärleksboozt.

7. Fixa hushållssysslorna

På mors dag kanske hushållssysslorna kan omfördelas lite, och mamman kan få en paus från det hon gör dagligen; som att plocka ur diskmaskinen, hänga tvätt, laga maten eller vad hon nu gör i hemmet.

8. Återskapa ett foto

Finns det något syskon på barnen från när de var yngre? Varför inte återskapa det nu när de är lite äldre. Skriv sedan ut den nya bilden och rama in den tillsammans med originalbilden.

9. Egenplockad blombukett

Mors dag infaller alltid på våren och då har blommorna börjat blomma, och med lite ansträngning kan man få ihop en väldigt fin vårbukett.

10.  Hemlagad middag

Bjud oss på en hemlagad middag – vad vi serveras spelar mindre roll så länge maten är lagad med kärlek.


LÄS ÄVEN: 5 skills du kommer att utveckla automatiskt när du blir mamma

 

Se i videon nedan: 13 citat om mammor till Mors dag