Test Annons:
Prinsessan Adriennes dop –bilderna och allt du vill veta om dopet

Prinsessan Adriennes dop –bilderna och allt du vill veta om dopet

Den 8 juni döps prinsessan Adrienne, som prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neills yngsta dotter. Här är allt du vill veta om dopet och om prinsessan Adrienne.

Prinsessan Adrienne föddes 9 mars 2018, och är prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neills tredje barn. Hennes storasyskon är prinsessan Leonore, född 20 februari 2014, och prins Nicolas, född 15 juni 2015. Alla i kungafamiljen var med på dopet, förutom prinsessan Estelle, som enligt uppgift var hemma och var sjuk.
 

Vad kommer namnet ifrån? 

Prinsessan Adriennes hela namn är Adrienne Josephine Alice, och är hertiginna över Blekinge. Adrienne var ett relativt oväntat namnval. Josephine heter prinsessan Madeleine själv i mellannamn, och Alice heter kronprinsessan Victoria i mellanamn och är ju även namnet på drottning Silvias mamma Alice Sommerlath.


LÄS ÄVEN: Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har fått en dotter
 

De blev faddrar till prinsessan Adrienne

De som blev faddrar är Chris systerdotter Anouska d’Abo och hans vänner Coralie Charriol Paul och Nader Panahpour, samt Madeleines vänner Gustav Thott, Charlotte Kreuger Cederlund och Natalie Werner.
 

Musiken på dopet 

Det både spelades och sjöng många sånger på dopet. En av de som spelades var Wiegenild, mer känd som Brahms Lullaby, eller som vi på svenska kallas vaggvisan ”Nu i ro, slumra in”.  De sjöng även Sommarpsalm/En vänlig grönskas rika dräkt, och Drottningholmsmelodin.
 

Traditioner vid kungliga dop 

Vid kungliga dop finns det flera olika traditioner och saker som alltid används. Bland annat hämtas vattnet i dopfunten på Öland, en tradition som Kungaparet införde när kronprinsessan Victoria döptes. Även dopklänningen har använts vid kungliga dop sedan 1906, och den första som döptes i den prins Gustav Adolf. En fin tradition är att alla barn som döps i klänningen får sina namn broderade i fodret.
 

Här är några bilder från dopet. Foto:SVT


adrienne prinsessan madeleine barn leonore nicolas

adrienne dop bilder prinsessan madeleine barn prins nicolas

prinsessan adrienne dop bilder kungafamiljen

 

 

LÄS ÄVEN: Nationaldagsbilderna på prinsessan Estelle och prins Oscar - år för år 

LÄS ÄVEN: Prinsessan Adriennes dop - se de officiella bilderna här

 

Annons