Prinsessan Madeleine släpper barnbok – då ges den ut

Prinsessan Madeleine släpper barnbok – då ges den ut

Prinsessan Madeleine barnboksdebuterar med boken Stella och hemligheten. Boken ges ut tillsammans med World Childhood Foundation, och barns rättigheten får stort utrymme i boken.

Barnboken ”Stella och hemligheten” handlar om integritet, självkänsla och förtroenden. Med boken vill Prinsessan Madeleine och författarna ge barn kunskapen om hur viktigt det är att stå upp för sig själva, samt styrkan att våga göra det om något inte känns bra.  

Under flera år har vi längtat efter att vår bok, Stella och hemligheten, ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer, säger Prinsessan Madeleine.

"Stella och hemligheten" vänder sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar och är skriven i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Idén till boken och grundberättelsen ligger Prinsessan Madeleine och Karini Gustafson-Teixeira bakom. Illustratör är Stina Lövkvist.

Boken ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation och utgivningsdagen kommer vara i början av juni 2019.

Såhär skrev Prinsessan Madeleine själv på sin Instagram!

 


Foto Prinsessan Madeleine: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se