Prinsparet och Bris i ny bok: ”Handbok för nätföräldrar”

Prinsparet och Bris i ny bok: ”Handbok för nätföräldrar”

Hur ska man som förälder agera när det kommer till barn och nätet? Hur pratar man med sitt barn om vad som händer på nätet? Och finns det några särskilda tips och råd som är bra att ha med sig?

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias stiftelse arbetar för att motverka hat och mobbning på nätet, samt mobbning till följd av dyslexi. Nu har de tillsammans med Bris tagit fram boken ”Handbok för nätföräldrar”.

Bokens syfte är att du och ditt barn ska få enklare att samtala om nätvardagen, och för att du som förälder ska få en ökad förståelse för barns vardag på nätet. I boken har både barn och vuxna delat med sig av olika upplevelser de varit med om på nätet, och deras historier varvas med tips och råd från erfarna kuratorer.

Den här boken har vi tagit fram med hjälp av barn och ungdomar, som är de riktiga nätexperterna. Det är deras tips och råd som vi nu vill förmedla till föräldrar och andra vuxna för att underlätta samtalet mellan varandra, både i roliga och svåra situationer, säger Prinsessan Sofia i ett pressmeddelande från Bris och fortsätter:

Att bidra till ett tryggare och schystare internet är en stor utmaning. Det är så mycket hos barn och unga som påverkas av vardagen på nätet. Prins Carl Philip och jag känner ett stort engagemang i den här frågan och vi hoppas att boken kan stötta många nätföräldrar i samtalen med sina barn om deras nätvardag.

Prinsparet har även lagt upp detta på sin Instagram och skriver såhär:

 

I dagarna skickas ”Handbok för nätföräldrar” hem till alla Sveriges föräldrar med barn som fyller 10 år under 2019. Den finns även att ladda ner gratis på både svenska och engelska på natforaldrar.se


Foto: Vänster bild - Erika Gerdemark/Kungahuset.se, Höger bild - Prinsparets privata