Familj

Recept frallor bullar jäst gluten vitlöksbröd

Recept på goda frallor

Finns det något som är så gott som nybakta frallor? Att baka frallor behöver inte alls vara svårt och de passar lika bra till vardagsmiddagen som till den långa mysiga helgfrukosten.

Du behöver:

Bröden

1 paket jäst

2 msk olivolja

5 dl vatten

ca. 12 dl vetemjöl

1 tsk salt

Garnering

1 ägg

Havssalt, linfrön, solrosfrön, timjan, rosmarin, eller annat du vill toppa med.

Gör såhär:

Smula jäst i en bunke. Tillsätt kroppstempererat vatten och rör om tills jästen löst upp sig. Häll i salt, olivolja och hälften av mjölet. Knåda samman och tillsätt mer mjöl vartefter tills du har en jämn och fin deg. Det mjöl som blir över sparar du till senare. Lägg en bakduk över bunken och låg delen jäsa i 20-25 minuter. Forma sedan degen till frallor, tänk på att de kommer jäsa mer så gör de inte för stora. Lägg på en plåt med bakpapper och täck med bakduk. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Knäck ett ägg i en skål och rör om. Pensla på ägg på bröden när de jäst klart och vill du toppa med frön, salt eller liknande gör du det nu. Ställ mitt i ugnen och låt grädda i cirka 15 minuter. Är frallorna är gräddningstiden lite kortare, och är de stora lite längre.

Tips: vill du göra vitlöksbröd penslar du på vitlökssmör istället för ägg.

Powered by Labrador CMS