Redaktionen testar: Middagsfrids nya Bistrokasse

Redaktionen testar: Middagsfrids nya Bistrokasse

Alla som testat någon av alla färdiga matkassar på marknaden vet nog hur skönt det är, dels att få maten hemlevererad, och dels att någon annan bestämmer rätterna åt en – så man slipper själv. Nu har Middagsfrid lanserat en ny kasse på marknaden som heter Bistrokassen och är ett samarbete med Urban Deli. Vår redaktör Tove har fått testa den nya kassen, här får du läsa hennes recension!

Bistrokassen innehåller tre middagar för fyra personer med möjligheten att få både restauranglagad mat från Urban Deli, samt hemlagad mat – med en stor andel EKO-varor. Att det är tre rätter istället för fem som många kassar på marknaden har passade mig perfekt då vissa kvällar är uppbokade med aktiviteter, vilket gör att det inte finns tid att laga en ordentlig middag och äta sittandes vid matbordet, även om dessa rätter gick fort att laga. Bistrokassen beskrivs som ”en snabbare väg till en riktigt god och vällagad middag”, och det stämde verkligen.  

I Bistrokassen lagas en rätt från grunden, en innehåller en ”genväg” från Urban Deli i form av en sås eller liknande, och en är så gott som färdig från Urban Deli. De tre rätter som kassen jag fick testa var:
- en fågelrätt i form av kycklingfilé i gräddsås med äppelsallad och rostade rotfrukter
- en kötträtt i form av friday taco, svart bönröra picklad lök och avokadosalsa
- en vegetarisk rätt i form av palek paneer – indisk gryta med halloumi och spenat

1. Kycklingfilé i gräddsås med äppelsallad och rostade rotfrukter

Aktiv tid 30-35 minuter, total tid 35-40 minuter

Denna rätt var den där man fick en ”genväg” av Urbal Deli i form av gräddsås. Det man var tvungen att göra var att skära upp rotfrukterna och ställa in dem i ugnen med salt, peppar, olja och honung samt skära upp och steka på kycklingfiléerna. Salladen var enkelt att göra då rotsakerna redan var rivna, så det enda jag behövde göra var att skiva äpplet och hälla på citron och vitvinsvinäger. När kycklingen var färdigstekt hällde jag i gräddsåsen, och sedan var rätten klar att servera. Rätten var väldigt god och enkel att göra. Gräddsåsen man fick från Urban Deli var väldigt god, vilket både jag och barnen tyckte och jag skulle gärna köpa den igen!

2. Friday taco, svart bönröra picklad lök och avokadosalsa

Aktiv tid 10-15 minuter, total tid 20-25 minuter

Är det något jag gillar så är det tacos med pulled pork, så jag blev väldigt glad när detta var en av de tre rätterna jag skulle få testa! Denna rätt var den som var i stort sett färdig från Urban Deli, med pulled pork att värma på samt färdig svart bönröra samt picklad rödlök. Jag har testat många ”färdiga” pulled pork tidigare som man ställer in i ugnen i cirka 30 minuter, och trodde att denna från Urban Deli skulle vara likadan men det var den inte. Urban Delis pulled pork, som de kallar ”Friday taco”, behövde bara värmas upp i kastrull i några minuter innan den gick att dra isär – perfekt när man är hungrig! Medan pulled porken värmdes på gjorde jag avokadosalsan – och sedan var det bara att servera! Denna rätt bjöd jag några vänner på och alla älskade den. Det kändes nästan som att vara på restaurang, det enda som saknades var någon som plockade disken efter middagen!

3. Palek paneer – indisk gryta med halloumi och spenat

Aktiv tid 20-25 minuter, total tid 20-25 minuter

Den tredje rätten jag fick testa var den som skulle lagas helt från grunden, vilket lät mer ansträngande än det var. Från det att jag plockade ut varorna ur kylen tills rätten var färdig och stod serverad på bordet tog det 25 minuter. I vanliga fall brukar jag dra mig för att laga indisk mat då jag tycker det är svårt att få till smakerna, men det här pedagogiska receptet gjorde det enkelt. Just den här rätten var vi bara två personer som åt, vilket gav två perfekta matlådor till dagen efter. Förutom att rätten var väldigt god och enklare att göra än jag trodde - gav den mig mycket inspiration och jag kommer absolut att laga den igen!


Sammanfattning

Överlag är jag väldigt nöjd med denna kasse. Leveransen skulle komma mellan 17-22 på söndagkvällen, men jag fick under helgen ett sms med mer specifik leveranstid, 20.30-21 och 20.40 ringde de på dörren och jag fick kassen i min hand. Det var spännande att se vilka rätter jag skulle få laga denna vecka, och kändes nästan som julafton. Det jag gillade med kassen var att man fick tre väldigt olika rätter, och att en var helt vegetarisk. Alla rätter passade både stora och små hungriga magar och jag tyckte storlekarna på portionerna motsvarade bra vad en person brukar äta. Rätter var enkla att laga, även om den från Urban Deli såklart gick absolut snabbast – perfekt både en stressig vardag när barnen är hungriga efter skolan och en fredagskväll med vänner på middag när man hellre umgås med dem än står vid spisen. De varor som man själv behövde ha hemma var det inga konstigheter med – det var produkter som de flesta har i sina skafferier så som grönsaksbuljong, soja, mjölk, tomatpuré och vitlök. Jag skulle absolut rekommendera kassen! 

Är du sugen på att testa Bistrokassen? Just nu kan du köpa den till prova-på-priset 525 kronor. Beställer du nu får du även Melliskassen på köpet, värde 145 kronor. Klicka här för att läsa mer om kassen och beställ!

I samarbete med Middagsfrid