Resa med barn – föräldrars bästa tips

Resa med barn – föräldrars bästa tips

Här är 16 resglada föräldrars tips om hur de gör för att få en lyckad resa och semester med de minsta i familjen. Allt från att förbereda barnen på vad som komma skall och ta med resepyssel till att ta dagen som den kommer och inte glömma bort att ha roligt.

Resa med barn – föräldrars bästa tips

Åtta enkla tips

• Raster.
• Energipåfyllning är viktigt.
• Stressa inte!
• Extra vatten, dricka, kex, papper, nappar, välling, blöjor, spel ...
• Ta dagen som den kommer!
• Isglass kan få den tröttaste på gott humör ...
• Planera det viktigaste innan!
• Servetter är mycket bra att ha!

Läs mer: Mediciner på resan – så packar du familjens reseapotek
 

Resa med barn – våra medlemmars bästa tips

 

Pyssel & mellanmål

Jag tycker att det är viktigt att ha med saker till barnen att göra särskilt om det är en lång resa dit. Jag såg till att ha med papper och färgpennor till min dotter när vi skulle åka på kryssning, för bussresan blir väldigt lång för ett barn, se också till att ha mycket att dricka och frukt med.
jonnan3

Helsingfors

Gå till Sea life och nöjesparken i närheten.
betta45

Berätta innan

Berätta för barnen vad ni tänker göra, då går resan hur smärtfritt som helst.
rosis

Ryggsäck

Det tips vi har för resande barnfamiljer är att ha en ryggsäck var åt barnen med t.ex. leksaksbilar, barbies, böcker, pussel, målarböcker i. .. så har de något att pyssla med i bilen resp. på båten. Någon ny leksak oxå som de får under resans gång kan oxå fungera :-).
anka75

Håll koll på blocksockernivån

Mitt bästa tips är att hålla blodsockret på en jämn nivå. Favoriträtt innan vi åker och ickekladdigt snacks på vägen.
karinko

Planera inte för mycket

När man ska på semester med barn är det viktigt att låna mycket nya böcker på biblioteket att ha under bilresan eller regniga dagar. Man ska inte planera för mycket aktiviteter eftersom barn och väderlek kanske inte vill samma som du. Ta dagen som den kommer!!!
Anitram

Läs mer: Bilresa före vs efter barn – 8 STORA skillnader

 

Båt

Stor barnvänlig båt med barnrum som barnen kan leka och ha skoj i.
nenne5

All inclusive-paket

Med ett all inclusive-paket slipper man fundera över vad allt kostar. Dricka, glass och mat är redan betalt. Barnen har fått egna drinkar i baren och stortrivts på dessa anläggningar. Oftast finns det flera maträtter att välja på. line73

Förbered barnen

Förbered barnet i god tid om vad de ska få göra och vart de ska åka.
maija

Inse att du reser med barn

A och O när man reser med barn är att man inser att man reser med barn. Barn gillar inte att sitta stilla fem timmar vid ett härligt dukat bord med massor av godsaker och god dricka. Inte mina barn iallafall. Tyvärr! Får de leka, bada, springa, hoppa, se på film, få en häftig historia berättad till de gamla historiska ruinerna o.s.v. så kan man lätt få in en rast eller två med goda drycker eller något gott ätbart! Se till att de får massor så får man själv en del. En del räcker långt! Snart är de stora och vill inte följa med. Njut av varandra!

Vi var i Turkiet för ett par år sedan. Vi = en mamma, en pappa, två söner då 2 och 5 år gamla. Det var en annorlunda resa om man jämför med de där utlandsresorna som man gjorde innan barnen! Annorlunda men helt underbar. Sol, bad, sömn!!!, mat, dryck, lekar, vattenrutschkanor, sömn!!! badbussar, frisör, turkiskt bad och sömn!!! Vad mer kan man önska sig?
Hedvigen

Glöm inte att roa er

Jag och min sambo och våra barn, då 4 och 2 år var på en kryssning, det var jätteroligt fram till läggdags för lilla. Han var van att sova i spjälsäng, jag försökte i hytten i sängen men han bara grät. Så jag gick med honom i vagnen, men han somnade inte förrän framåt tolv på natten iallafall.

Så här efteråt har jag tänkt att det hade varit mycket roligare om vi istället hade använt tiden till att roa oss, för det gör ju inget om barnen somnar sent när man är på semester. Han sov hela bussresan hem dagen efter.
Nenneb

Skönt för trötta små fötter

"Ta med en liten vagn som jag kan åka i som inte är så dyr och liten o lätt att ta med."
Kolarbotrollatt

Läs mer: Billekar – roliga lekar till bilresan för hela familjen

 

Väska med överraskningar

Packa en liten väska med överraskningssaker, textböcker, bamsetidning, pennor och målarblock, pärlor och en liten bricka, klisterstift, barnsax och gamla foton eller tidningsbilder att göra collage av på papper. Resan går snabbt när barnet har något att pyssla med. På senaste tiden fungerar mp3 med massor av barnsånger också. Egen helst otvättad kudde med välkänt örngott är också fantastiskt att ha när den lilla ska vila.
lyckospira

1800-talsmiljö

När mina barn var 5-7 år åkte vi till Nordiska museet i Stockholm. I lekstugan kan barnen leka i en miljö ifrån 1890-talets bondemiljö och med fantasins hjälp får det hjälpa till som små pigor och drängar. Mina söner fick prova att hinka upp vatten ur brunnen, dom fick bära oket på axlarna, bära in ved, sortera potatis. Barnen fick provmjölka träkossorna Gullviva och Klothilda, hämta vatten åt hästen Brunte.

De fick leka i handelsboden, där doftar det kryddor och sill. Barnen fick handla kaffe, snus, fotogen. Uppe på vinden fanns kläder så barnen fick klä sig som man gjorde på 1890-talet. Lekstugan är en fantasivärld om livet på landet på 1890-talet och passar barn i åldrarna 5–12 år i vuxnas sällskap. Alla föremål får användas, även de som är hundra år gamla. Barn och ungdomar har fri entré till museet, vuxna kostar 60 kronor. Mina söner pratar fortfarande om när dom lekte i handelsboden dom tyckte det var jättekul och leka där.
Anonym medlem

Naturen runt hörnet

Mitt tips är att man inte behöver åka så långt hemifrån, och där kan man hyra en stuga eller tälta för en natt. För barnen är allt nytt och spännande. Man kan åka till en sjö där kan man fiska, bada kanske hyra/låna en kanot/båt. Helt enkelt ta naturen som den är. Och ett plus är att det inte behöver inte bli så dyrt heller.

Läs mer: Bilsemester med barn – 14 saker som är bra att ha i bilen i sommar

Diskutera med andra i vårt forum – tipsa varandra

I vårt forum träffar du andra som också är ressugna, diskutera allt från den lilla resan i Sverige till den stora solsemestern utomlands. Inte medlem ännu? Bli det här!

 

Artikelbild: DisobeyArt/Shutterstock