Test Annons:
Tips: Roliga barnböcker lär barn om vanliga sjukdomar

Tips: Roliga barnböcker lär barn om vanliga sjukdomar

Ingen förälder har nog undgått att vabruari är här och att många är sjuka, både barn och vuxna. Men hur förklarar man för barnen varför de blivit sjuka och vad de kan göra för att bli friska igen?

Förutom att det kan vara svårt att få i barnen medicin så kan det även vara svårt att förklara för barnen varför de är sjuka, och vad sjukdomen egentligen kommer från. För att göra det lättare för barn att förstå sig på det har Apoteket Hjärtat och illustratören Louise Winblad, som ligger bakom ”Hej hej vardag”, tagit fram fyra pedagogiska och roliga barnböcker. Böckerna utgår från olika kroppsvätskor som alla är kopplade till några av våra vanligaste sjukdomar – Diarréboken, Kräkboken, Slemboken och Snorboken.

En sjukdom kan vara svår för ett barn att förstå sig på. Det finns idag många pedagogiska böcker som handlar om att vara sjuk men däremot saknas de som förklarar vad som händer vid specifika sjukdomar och kroppsbesvär, därför har vi tagit fram fyra böcker som ska underlätta för föräldrar och hjälpa barn att förstå vad som händer i kroppen och vad som kan få en att må bättre, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat.

I böckerna får ni bland annat läsa om Pella som får vinterkräksjukan eftersom Caliciviruset Calle flyttar in i hennes kropp, varför förkylningsviruset Rhino sitter och lurar i godisskålen och hur det kommer sig att magsjukeviruset Maggan bråkar inuti Fatimas mage.


 

Böckerna går att köpa på Apoteket Hjärtats hemsida här. De är gratis för klubbmedlemmar och för övriga kostar de 19 kronor styck.

 

 

 

 

Annons