Roliga och pedagogiska barnpresenter

Roliga och pedagogiska barnpresenter

Att ge ett barn en present måste vara bland det roligaste som finns! Man får ett ärligt gensvar med en gång och det finns mängder av presenter som hjälper barnen att utveckla sin kreativitet och lära sig att dela med sig till andra. 

Barn kan få en kloss att vara en racerbil, en barkbit att vara en segelbåt och en hög med kuddar att vara ett fort de måste försvara mot drakar och banditer. Oavsett vad, är det bara fantasin som sätter gränser!

Vi har alla varit barn och vi alla kommer nog ihåg den där födelsedagen när man fick presenten man har sneglat på länge och drömt om att få.

Här har vi samlat lite olika tips barnpresenter, som är både roliga och pedagogiska: 

 

1. Legoformade tvålar

Låt barnen bygga och stapla med de legoformade tvålarna samtidigt som de tvättar händerna. Med dessa färgglada tvålar blir det både roligare att tvätta händerna samtidigt som de ger en lekfull färgklick i badrummet. 

2. Pastagaffel

Spaghetti och köttfärssås brukar vara en riktig middagsfavorit hos barnen. Med denna roliga och lätthanterliga gaffel blir det superenkelt att snurra upp spaghettin i ett nafs! 

3. Vattenkanon

Små vattenpistoler med dåligt tryck är nu ett minne blott med denna vattenkanon som ansluts med trädgårdsslangen. Vattenkriget har nu tagits till en ny nivå!

4. Gosedjur av barnteckningar

Den senaste och en populär barnpresent är att göra gosedjur av barnens teckningar! Ta barnens fantasifulla och färgglada teckningar och ge dem liv, antingen om du är lite händig med symaskinen själv eller så kan du beställa från företaget Budsies i USA som är specialiserade på detta. Här hittar du deras hemsida. 

5. Plocklåda

Plocklådan är en av de mest klassiska leksaker som finns för de minsta barnen. Med denna ekologiska plocklåda så lär barnen sig att urskilja former och mönster samtidigt som de har roligt.

6. Doktorsväska

Polis, brandman eller doktor är vanliga drömyrken hos barn. Med denna detaljerade doktorsväska får barnen själva prova på att undersöka och ta hand om vänner och gosedjur.

7. Instrumentlåda

Samla hela familjen och starta kvarterets bästa band med denna tiodelade instrumentlåda för barn. Låt barnens kreativitet flöda när de får prova på allt från maracas till kastanjetter.

En uppskattad julklapp till barn som både är kul och lärorik! 

8. Bakset

Några av de bästa leksakerna för barn är när de vuxna kan vara med och leka. Ta hjälp av barnen i köket med ett roligt bakset som är anpassad för de små. Med de storleksanpassade bakredskapen får ni en rolig stund i köket ihop!

Pedagogiska leksaker

Efterfrågan på pedagogiska leksaker har ökat genom året. Från att ha varit vanligt att använda i utbildningssyfte på skolor och dagis, har det blivit allt mer populärt att köpa hem dessa. När barn leker med pedagogiska leksaker så lär de sig samtidigt som de har roligt. Leksakerna stimulerar hjärnan och barnens kreativitet ökar samtidigt som deras logiska tänkande utvecklas

Pussel:

Världens djur - Med detta pussel så lär sig barnen om världens djur, var de befinner sig samt vad de heter.

Tetrispussel - Det klassiska spelet Tetris i pusselform! Bygg upp Tetrisblocket med pusselbitar istället för att stapla dem på varandra.

Robotpussel - Prova på det roliga och utmanande robotpusslet. En perfekt present till dem som vill ta pusslandet till en ny nivå!

 

Böcker med ljud:

Djurbok - Djurboken lär barnen om olika djur och deras läten. 

Fordonsbok - Med denna roliga bok lär barnen sig om olika fordon och hur de kan låta. 

Pianobok - Med hjälp av pianoboken så lär sig barnen snabbt att spela enkla och klassiska melodier. Tack vare den pedagogiska utformningen med både färger och noter så blir det en rolig upplevelse!