Så fixar du barnkalaset som alla pratar om

Så fixar du barnkalaset som alla pratar om

För ett tag sedan publicerade vi en film som hemmafixaren Vivi hade gjort där hon busade med barnen. Nu har hon gjort ännu en film som kanske kan ge dig inspiration för det kommande barnkalaset! Såhär skriver Vivi själv om filmen:

Ska du fixa barnkalas? Glöm superhjältar, pirater och prinsessor. Idag visar jag och min son Knut, 5 år, hur enkelt du fixar barnkalaset som alla pratar om efteråt. 

Mitt namn är Vivi och jag har startat Fixasjalv, en Facebooksida med tips och tricks för alla hemmafixare. Min tanke är att göra korta, roliga och inspirerande filmer som tar fram experimentlusten, bagaren och pysslaren i dig- och dina barn.

Idén till den här filmen kom när min son Knut fyllde tre år och skulle ha kalas. När jag frågade honom vad han ville bjuda på svarade han ”Kiss och bajs”. Det var visserligen ett ganska vanligt svar vid den tidpunkten, men jag bestämde mig för att göra slag i saken. Och vilken succé det blev! För vilka barn är inte fascinerad av kiss och bajs?

De flesta barnen på kalaset var utom sig av glädje och förundran när de såg vad som bjöds på vid bordet. Fast några var riktigt skeptiska, så som tur var hade jag gjort ett gäng vanliga chokladbollar också.

Vill du ta temat ytterligare en nivå kan du servera ”kisset” som bål med en ren toaborste i och hänga upp blöjor i taket. Ni kan också leka ”sätt bajset på kossan” enligt leken ”sätt knorr på grisen”. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. 

Jag är medveten om att många inte tycker att man ska prata kiss och bajs, men jag tror inte på regler och tabun. Min erfarenhet är att man tar udden av det förbjudna genom att prata- och framförallt- leka.

Dela gärna med dig av min film om du vet någon som skulle uppskatta det eller håller på att förbereda ett kalas. Gilla också gärna min sida Fixasjalv om du vill se fler roliga filmer som inspirerar till att fixa själv. 

 /Vivi från Fixasjalv

barnkalas tips vivianne