Annons:
Så väljer du rätt barncykel – från balanscykeln till mountainbiken

Så väljer du rätt barncykel – från balanscykeln till mountainbiken

Nu närmar sig våren med stormsteg! Med våren kommer varmare och ljusare dagar och vi är många som gärna spenderar mer tid utomhus. Kanske är det dags för första cykelturen snart? Hela familjen kan följa med på cykelturen, så länge alla har något som tar dem fram.

Att cykla skapar en riktig frihetskänsla, som alla förtjänar att få känna på - oavsett ålder. Här tipsar vi om vilka cyklar som passar barn i olika åldrar – så att hela familjen ska kunna följa med på cykelturen!

Missa inte vår tävling där du kan vinna en valfri barn- eller juniorcykel!
 

För de allra minsta 

Har du barn som ännu inte kan eller vill cykla själva kan du köpa en cykelbarnstol att sätta på pakethållaren. Biltemas modell klarar barn upp till 22 kilo. Stolen är stabil, har fotstöd, högt ryggstöd, justerbar bältesinfästning och justerbara fotband. och sittdyna med trepunktsbälte som kan öppnas med en hand. Den har även fotstöd som kan höjas och sänkas 15 centimeter.  

Klicka här för att komma till cykelbarnstolen!
 

För de som ännu inte kan cykla 

Ett bra sätt att lära sig att hålla balansen på cykeln på är att börja med en balanscykel, eller övningscykel som den också heter. Dessa cyklar saknar pedaler och kedja och barnet får använda fötterna för att ta sig framåt eller bromsa. Det gör att barnet lär sig att hålla balansen på cykeln på ett naturligt sätt utan stödhjul som balanserar upp cykeln av sig själva. Passar barn från tre år och uppåt. 

Klicka här för att komma till alla balanscyklar!
 

För mindre barn som kan cykla 

När barnet väl kan cykla finns det många olika varianter på barncyklar att välja på, med allt ifrån stabila standardcyklar, grinders för de barn som gillar att trixa och mountainbikes för de sportiga. Biltema har barncyklar som är oväxlade, men de har även cyklar md både tre och sex växlar. 

Klicka här för att komma till alla barncyklar!
 

För familjens juniorer

Juniorcyklar är i stort sett likadana som vuxencyklar, med storleken som skillnad. Biltemas juniorcyklar är 24 tum och passar för lite äldre barn som vill kunna välja mellan olika modeller, utföranden och färger. 

Klicka här för att komma till alla juniorcyklar!
 

För de vuxna i familjen

Självklart ska föräldrarna i familjen också ha bra cyklar. Oavsett om du är ute efter en standardcykel, trekkingcykel eller cityhybrid så kommer du kunna hitta det du söker hos Biltema.

För att komma till Biltemas damcyklar - klicka här, och för att komma till deras herrcyklar - klicka här!  


När hela familjen är redo för en cykeltur är det bara att köra - men du, glöm inte hjälmen, den är precis lika viktig på barnes huvud som på ditt eget! 
 


I samarbete med Biltema

 

Annons