GUIDE: Såhär enkelt är det att blåsa ur ägg

GUIDE: Såhär enkelt är det att blåsa ur ägg

Blåsa ut ett ägg är väldigt enkelt! När ägget är tomt är det dags att pynta ägget med färger, eller kanske marmorering? 

Äntligen påsk! Dags att dekorera och måla ägg, men först måste du blåsa ut dem.

Så här blåser du ut ägget

Du behöver:

  • En nål
  • Kökhett vatten
  • Råa ägg, så många du vill

Gör så här:

1. Börja med att skölja ägget i kokhett vatten, då försvinner eventuella bakterier

2. Placera ägget i äggförpackningen eller i en äggkopp

3. Knacka upp ett litet hål med nålen på äggets "spetsiga" sida

4. Vänd på ägget och gör ett hål på äggets "breda" sida, vidga hålet med runda rörelser. Det här hålet ska vara större än det som gjordes på spetsiga sidan, eftersom det är ur det här hålet som äggmassan ska ut genom!

5. Blås genom det minsta hålet och ut genom det större. Börja försiktigt men testa hur mycket tryck du kan använda utan att ägget går sönder. 

MER PÅSK: 11 tips på söta påskpyssel för hela familjen

MER PÅRK: Så marmorerar du dina ägg och får fantastiska mönster med karamellfärg