Semper magdroppar

Semper magdroppar

Sempers magdroppar hjälper till att hålla bebisens mage i balans, och kan hjälpa om barnet är gnälligt till följd av ont i magen.

Användning

Magdropparna hjälper genom att ha en ge magen en bra bakterieflora i tarmen. Oavsett barnets ålder är den dagliga dosen av magdropparna 5 droppar 1 gång om dagen. 5 droppar sägs innehålla hela 100 miljoner snälla bakterier. Magdropparna bör tas tillsammans med mat.


Det ska Sempers magdroppar vara bra för

Magdropparna sägs underlätta:
- akut diarrésjukdom
- kolik
- vid antibiotikabehandling
- i samband med utlandsresor
- uppbyggnad av en god bakterieflora i tarmen

 

Funkar Sempers magdroppar?

Huruvida magdropparna funkar eller inte diskuteras i vår systersajt Familjelivs forum i tråden ”semper magdroppar”. Trådstartaren undrar hur lång tid det tar innan man märker effekt av magdropparna. Här är några av de svar hen fått:

” Vi märkte effekt efter bara ett par dagar.”

” Märkte ingen effekt alls. Minifom funkade däremot.”

” Vi gav vår lilla tjej magdroppar från början efter inrådan av vår BVC. Vi hann därför inte märka någon skillnad före och efter. Däremot sa vår BVC-sköterska att de märkt en väldig minskning på kolik/skrikiga barn sen de började rekommendera magdropparna. ”

” Min dotter hade jättemycket magont på kvällarna, speciellt vid sänggåendet då det var matdags. Då kunde hon skrika konstant i flera timmar av magont. Vi testade först Minifom som inte fungerade och sen testade vi Semper-dropparna och efter ett par dagar var det en makalös skillnad. Hon åt i lugn och ro och somnade sen, inte ett skrik. Så för oss är Semper-dropparna guld värda”

” Redan samma kväll för dottern!”

 

Effekten av magdropparna verkar alltså vara olika från barn till barn, men har ditt barn problem med ont i magen kan det ju vara värt att testa! Sempers magdroppar säljs på apotek.