Sheila Arnell och Magnus Fridh – nya bloggare på Allt för föräldrar

Sheila Arnell och Magnus Fridh – nya bloggare på Allt för föräldrar

Sheila Arnell och Magnus Fridh driver tillsammans företaget About Yoga som ämnar att göra yoga och meditation tillgängligt och för alla. Vi på Allt för föräldrar är extremt glada att vi numera har de som bloggare på vår sajt! I deras blogg "About Yoga" kommer du som läsare bland annat att få ta del av yoga- och meditationsövningar och handfasta tips på hur du kan komma igång - detta och mycket mer! 

 

Välkomna till Allt för föräldrar Sheila och Magnus! Berätta, vilka är ni? 

- Jag heter Sheila Arnell, är 30 år och bor på Kungsholmen med min man och två barn som är sju respektive fem och ett halvt år. Jag sa upp mig i somras för att jobba med det som gör mig lycklig och har yogat och mediterat i cirka åtta år. Det började som ett nödvändigt ont för att få egentid och har vuxit sig till en passion och är idag stor del av mitt mitt liv. Idag föreläser jag lite, studerar mer yoga och jobbar på olika sätt med yoga, meditation och sociala medier. 
 
- Jag heter Magnus Fridh, är 49 år och bor i Vasastan med min fru och två barn som är 16 respektive 18 år. Jag var med och grundade en app som heter Mindfulness Appen som jag var delägare i under åtta år. Numera undervisar jag yoga och meditation på heltid samt skriver böcker och föreläser i ämnet. Min senaste bok heter ”Att vara stilla när allt skyndar” och kom ut på Bonnier Fakta för ett par månader sedan. Jag lärde mig meditera när jag var tonåring och har gjort det dagligen sedan dess. Det har varit och är min livlina. Är tonårsförälder med allt vad det innebär :-) 
 

Hur känns det att börja blogga hos oss? 

- Så kul!! Vi är verkligen peppade på att börja blogga och dela med oss av både yoga och meditation! Vi vet vilken positiv effekt det kan ha och hur det kan ge ett nytt perspektiv på saker i ens liv. Man måste inte alltid förändra så mycket men både yoga och meditation har ett fint sätt att skifta ens perspektiv på hur man ser på sin tillvaro och på sig själv. Man blir vänligare mot sig själv och trivs bättre i sitt eget sällskap och då blir allt enklare. Sedan finns det väldigt enkla sätt att sänka stress och att skapa pauser och återhämtning i sin vardag. Vi ser verkligen fram emot att få dela detta med er. 
 
Vad kommer man som läsare få ta del av i er blogg? 
- Vi kommer dela både yoga- och meditationsövningar, tankar kring varför vi yogar och mediterar och lite kring vår egna praktik och hur den ser ut, men även handfasta tips om hur man själv kan komma igång. Det kommer att bli både snabba tips och reflektioner men också delningar från våra liv och hur vi försöker införliva yogan och meditationen i våra familjeliv. Vi vet av egen erfarenhet att det inte alltid är helt lätt men vi hoppas kunna ge er inspiration att komma igång med träning och att hitta pauser för återhämtning i vardagen. 
 
- Sedan har vi ju egna klasser under veckorna och retreats, som vi såklart kommer dela med! 
 

 

Har ni några roliga planer framåt? 

- Ja! Redan i helgen ska vi ha en yoga & meditationsretreat på Forsa Bruk, där vi tidigare varit. Sedan har vi även ett retreat på hotel Kung Carl i mitten av februari! Hotel Kung Carl ligger mitt på Stureplan i Stockholm och vi gillar kontrasten att kunna hitta lugn och ro mitt i pulsen. Vi vet att det går och man måste inte åka iväg och isolera sig för att kunna återhämta sig. Ett sätt som kan passa småbarnsföräldrar bra och ge mycket ny energi. 
 
- Vi planerar att ha lite olika retreats runt om i Sverige under året, så håll utkik!
 
- Vi ska göra lite rörligt med yogatips som funkar för alla och förhoppningsvis har vi en annan nyhet som snart kommer gå live! Vi hoppas att ni vill följa oss och vi hoppas vi på ett prestigefritt och tillgängligt sätt kan inspirera er.
 
 

Här kan du läsa bloggen About Yoga och här kan du spana in deras Instagram!