Annons:
Små barns utveckling - böcker för föräldrar och barn

Små barns utveckling - böcker för föräldrar och barn

Bokförlaget Små Barns Utveckling drivs av flerbarnsföräldrarna Marika Hellström och Maria Celén sedan nästan två år. Förlaget har nio böcker, i serien Små Barn, som är lättlästa och fyllda med intressant och värdefull kunskap om ditt lilla barns utveckling. Böckerna innehåller massor av konkreta råd och tips som ger ökad kunskap, förståelse och trygghet.
 
Vår största drivkraft är att få ut dessa fantastiska böcker till så många nyblivna föräldrar som möjligt, säger Maria Celén engagerat.
 
Båda ägarna har heltidsjobb förutom att de driver förlaget, Marika jobbar som ateljéchef på Åtta45 och Maria som chef för Ipsos ASI Scandinavia. Bokförlaget driver de på kvällar och helger.
 
De köpte företaget för nästan två år sedan av författaren till böckerna, Anna Kreutz Wirfelt. Anna var då kund hos Åtta45 där böckerna trycktes och där träffade hon Marika. Anna berättade att hon skrivit böckerna och drivit förlaget i nära tio år och var nu redo för nya utmaningar. Diskussioner påbörjades och i augusti 2008 tog Marika och Maria över verksamheten.
 
- Det är spännande och roligt och det finns många möjligheter att utveckla förlaget, säger Marika. Det är också ett stort ansvar att förvalta och uppdatera dessa fantastiska böcker som är skrivna av Anna tillsammans med kända barnläkare och spädbarnsforskare.
 
- Vi uppdaterar böckerna varje gång vi trycker en ny upplaga, det är viktigt för att de alltid ska kännas aktuella och för att ha med de senaste rönen, berättar Maria som också är ansvarig för uppdateringarna.
 
Maria fortsätter att berätta om när hon fick sin första son, Philip för tre år sedan, så frågade hon sin barnmorska om det fanns några bra böcker om barnets utveckling. Hon fick då svaret att det var ont om litteratur som är baserat på forskning men som ändå är lättläst. Glädjen var stor när hon sedan läste bokserien Små Barn. Vilken fantastisk information! Maria berättar att hon lärde sig mycket nytt men fann också en hel del som bekräftade hennes egna tankar om de första viktiga åren i en liten människas liv. 
 
- Vi samarbetar med BVC som rekommenderar böckerna till nyblivna föräldrar och vi gör också egna utskick. Dessutom har vi också öppnat en webbutik där man enkelt kan beställa böckerna, vårt fina minnesalbum eller ekologiska leksaker.
 
Här är alla Små Barns Utvecklings-böcker:
 


Små barn griper - om barnets reflexer, motorik och sinnen 0 - 6 månader. En bok som fördjupar förståelsen och kontakten mellan dig och ditt barn.
 

 


Små barn finns - om barnets psykiska och sociala utveckling
0 - 6 månader. En bok som fördjupar förståelsen mellan Dig
och Ditt barn.


Små barn skriker - om barnets skrik och gråt, orsaker och tröst 0-12 månader. En bok som är en unik sammanställning om det forskarna vet om små barns skrik och gråt.
 

 


Små barn sover - om barnets sömn och sömnproblem 0 - 12 månader. En bok som är en unik sammanställning om det forskarna vet om små barns sömn.


Små barn står och går - om barnets motorik, lekar och matvanor 7 - 12 månader.

 
Små barn känner - om barnets sociala och psykiska utveckling 7 - 18 månader.

Små barn pratar - om barnets joller och tidiga språkutveckling 0 - 2 år.
 
 
Små barn fostras del 1 - om barnets fostran och behov av gränser 0 - 4 år.

Små barn fostras del 2 - om barnets fostran och behov av gränser 0-4 år.
 
 
 
Annons