Familj

Fördelen med att vara varannan vecka-föräldrar

Studie: Främsta fördelen med att vara varannan vecka-föräldrar

Finns det några fördelar med att ha barnen hos sig varannan vecka, något som många skilda föräldrar har? Det har undersökts i en studie som gjorts bland svenska singelföräldrar.

En undersökning visar att 55 procent av alla singelföräldrar i Sverige som har barn boende hos sig varannan vecka tycker att den främsta fördelen med det är att de får mer egentid. Det är dejtingföretaget Match som har gjort undersökningen, och i den deltog 1 200 svenska föräldrar.

Förutom egentiden tyckte även 45 procent av föräldrarna att varannan vecka-livet får dem att uppskatta tiden med barnen ännu mer. 34 procent svarade även att de blir en mer närvarande förälder när de bara har barnen varannan vecka.

Det här gör föräldrarna när de är själva

Vad gör då varannan vecka-föräldrarna med egentiden de får när de inte har barnen? Jo, 50 procent svarade att de passar på att jobba mer när de inte har barnen, 47 procent svarade att de uträttar ärenden som att handla, tvätta och så vidare. 42 procent svarade att de använder tiden till att träffa vänner.

* Undersökningen omfattar totalt 1 200 personer från Sverige. Undersökningen är genomförd 1-10 november 2018 av marknadsundersökningsföretaget Kantar Sifo, på uppdrag av Match.

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: Blir det en säsong 4 av "Bonusfamiljen"? Nu svarar SVT

Powered by Labrador CMS