Familj

Studie: Kvinnor blir lyckligare av att umgås med sina husdjur

Vill du bli mer positiv och må bättre? Då ska du mysa extra mycket med ditt husdjur

.

En ny studie visar att kvinnor blir lyckligare än män av att umgås med sina fyrbenta lurviga vänner. Husdjur har en positiv effekt på människans mående och kan få oss att både bli gladare och att slappna av. En ny undersökning från Agria Djurförsäkring visar vilka effekter djuren har på människans känslor.

Kvinnor blir lyckligare än män

I studien deltog cirka tusen djurägare vardera ifrån fem olika länder, bland annat Danmark, Sverige och Storbritannien. Djurägarna fick svara på olika frågor och resultatet visade att 98 procent blir lyckligare av att umgås med sina husdjur. Av dessa var det mer kvinnor än män som uppgav att de fylldes på med energi och blev på gott humör.

Djurägare älskar sina hundar

I studien ingick husdjur som katt, hund och häst. Var tredje djurägare uppgav att hunden är den som ger bäst tröst när de är ledsna viilket gjorde att de hellre valde att sökte tröst hos sina husdjur än hos en partner eller familj. Något som kan förklaras med att de flesta hundar är av naturen vänliga, kärleksfulla och glada varelser. Och kanske är det därför vi älskar dem så mycket!

– Hundar är mästare på att visa kärlek och glädje. Vem blir inte varm i hjärtat av att mötas av en viftande svans och en glad uppsyn efter en lång dag på jobbet, säger Agnes Fabricius, VD på Agria Djurförsäkring.

LÄS ÄVEN: Studie: Kvinnor sover bättre med en hund än sin partner

Källa: Agria Djurförsäkring

Foto: Pexels

Powered by Labrador CMS