Familj

Teriyakiklubbor med nudelsallad

Veckans recept är ett kycklingrecept med asiatiska smaker, tillsammans med nudlar och fräscha grönsaker blir rätten komplett. Varsågoda!

1. Sätt ugnen på 225º.

2. Blanda 4½ msk kinesisk soja, 2 msk neutral olja, 1½ msk

balsamvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk ingefära på en plåt.

Lägg ca 1 kg kycklingben på plåten och gnugga in marinaden. Strö över 3 msk sesamfrön. Stek i mitten av ugnen i ca 30 min.

3. Skiva ½ gurka och lägg upp i en skål.

4. Tillaga 1 paket risnudlar (250 g) enligt anvisningarna på paketet. Strimla 1 röd paprika. Skala och skär 100 g morötter

(1-2 st) och 1 bit rättika (ca 300 g) i tunna stavar.

5. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och fräs paprikan,

morötterna och rättikan på medelhög värme i 4 min. Häll över 1 msk sesamfrön.

6. Blanda 2 msk neutral olja, 1 msk kinesisk soja och ½ tsk ingefära i en stor bunke

och tillsätt nudlarna, paprikan och morötterna.

7. Servera teriyakiklubborna med nudelsalladen och några kalla

fräscha gurkskivor.

Matfoto: Dominique Forssman, Middagsfrid.

Källa: Middagsfrid.se

Powered by Labrador CMS