Familj
Teriyakiklubbor med nudelsallad
Veckans recept är ett kycklingrecept med asiatiska smaker, tillsammans med nudlar och fräscha grönsaker blir rätten komplett. Varsågoda!
1. Sätt ugnen på 225º.
2. Blanda 4½ msk kinesisk soja, 2 msk neutral olja, 1½ msk
balsamvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk ingefära på en plåt.
Lägg ca 1 kg kycklingben på plåten och gnugga in marinaden. Strö över 3 msk sesamfrön. Stek i mitten av ugnen i ca 30 min.
3. Skiva ½ gurka och lägg upp i en skål.
4. Tillaga 1 paket risnudlar (250 g) enligt anvisningarna på paketet. Strimla 1 röd paprika. Skala och skär 100 g morötter
(1-2 st) och 1 bit rättika (ca 300 g) i tunna stavar.
5. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna och fräs paprikan,
morötterna och rättikan på medelhög värme i 4 min. Häll över 1 msk sesamfrön.
6. Blanda 2 msk neutral olja, 1 msk kinesisk soja och ½ tsk ingefära i en stor bunke
och tillsätt nudlarna, paprikan och morötterna.
7. Servera teriyakiklubborna med nudelsalladen och några kalla
fräscha gurkskivor.
Matfoto: Dominique Forssman, Middagsfrid.
Källa: Middagsfrid.se