Familj

Veckans middagstips: Thaikyckling med kokosmjölk & grön curry

Byt ut hämtmaten - testa hemmagjord thaikyckling istället. Snabbt och enkelt med veckans recept - varsågoda!

För fyra portioner behöver du:

Ris till 4 portioner

3-4 morötter

600 g kycklinglårfilé

400 ml kokosmjölk

2 msk grön currypasta

0,5 paprika

150 g sugarsnaps

125 g minimajs

Gör så här:

1. Koka valfritt ris till 4 personer.

2. Morötter: Skala och skär 3-4 morötter i 5 mm tunna stavar.

3. Thaikyckling (traktörpanna): Skär ca 600 g kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor och krydda med 2 krm salt och 1 krm svart- peppar.

Smält 1 msk smör i pannan och fräs kycklingen på hög värme i 5 min.

4. Tillsätt morötterna, 1 burk kokosmjölk (400 ml), 2 msk grön currypasta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i pannan. Låt puttra i 5 min.

5. Strimla ½ röd paprika. Vänd ner paprikan, 1 tråg sugarsnaps (150 g) och 1 tråg minimajs (125 g) i pannan och låt dem bli ljumna, 2-3 min.

6. Servera thaikycklingen med riset.

Matfoto: Hanna Johansson

Matstyling: Katarina Bellman

(Middagsfrid.se)

Powered by Labrador CMS