Tips på aktivitet med barn - fika med Muminfamiljen

Tips på aktivitet med barn - fika med Muminfamiljen

Den fantastiska Muminvärlden har förtrollat generation efter generation och är fortfarande mångas favoritfigurer. Om du eller ditt barn är ett fan av Mumin, kan ni fika och leka på Mumincaféet i Gamla Stan i Stockholm. 

Vem vill inte ta en kaffe eller lemonad med Hattifnattarna, Snusmumriken och Lilla My? På cafét "Mumin Kaffe" är barnen i fokus och blir alltid serverade först. Barnen kan också leka och röra sig runt i lokalerna och det finns många spännande detaljer att titta på. 

 

Café som är barnvänligt 

Ägaren Sanna Kiiski fick idén till att starta ett barnvänligt café under perioden då hennes son låg på sjukhus. Sonen som är ett stort fan av Mumin och dess karaktärer var grunden till att cafét öppnades men tanken var också att ta till vara på grundaren, Tove Janssons filosofi och arv.

 

Ett fik för alla 

På cafét serveras allt ifrån sötsaker till smörgåsar men även kaffe och kalla drycker. Väggarna är dessutom prydda av målningar med de klassiska figurerna och cafét besöks dagligen av allt ifrån barnfamiljer till Mumin-fans och även en del äldre människor. 

Idag finns Mumin Kaffe på sex olika ställen i både Sverige och i Finland och det lokal som är belägen i Gamla Stan på Österlånggatan 5, har öppet mellan 08:30-18:00 varje dag. 

 

Foto: Kamui29/Shutterstock.se

Källa: Moomin.se

LÄS ÄVEN: Gör egen Yoghurtglass