Annons:
Trött under graviditeten? Detta kan det bero på!

Trött under graviditeten? Detta kan det bero på!

Att du känner dig extra trött under graviditeten, är inte ovanligt alls. Du blir tyngre, sover kanske sämre, och orkar inte lika mycket som du brukar normalt.

Men det är väl inte så konstigt, du bär ju faktiskt på en liten människa där inne!

Det händer mycket med kroppen under graviditeten, vilket är ett litet mirakel i sig. Vissa ”strålar”, andra mår riktigt kasst. Men tröttheten, den drabbar dock alla!

Det är nämligen så att blodmängden i kroppen ökar när du blir gravid, vilket i sin tur ofta leder till lägre järnnivåer än normalt. Att du behöver komplettera med järntillskott under tiden du är gravid är därmed nästan ett faktum. Kroppen måste kunna förse både fostret och sig själv med järn, och det är det som gör att extra järn behöver intas.

Med järntillskott kan dock ofta ytterligare en gravidkrämpa tillkomma; förstoppningen. Alla som upplevt det någon gång vet att det både är obehagligt och smärtsamt. När du tar järntillskott kan det bli så att det järn som tillförts extra inte tas upp av kroppen kan det irritera tarmsystemet, varpå tarmarna drar ihop sig och en förstoppning uppstår.

Kosttillskottet Blutsaft är utformat just för att hålla järnnivåerna i schack, samtidigt som det inte påverkar tarmsystemet negativt. Det är därför perfekt vid en graviditet! Blutsaft är Sveriges mest sålda järntillskott och har använts av svenska kvinnor i över 60 år. Det bidrar till minskad trötthet och normaliserar låga järnnivåer. Läs mer om järnbrist och graviditet här

 

Tänk på att kosttillskott inte ersätter en varierad kost. Det är alltid viktigt med en mångsidig, balanserad och hälsosam livsstil.

 

I samarbete med Blutsaft 

Vill du läsa mer om Blutsaft? 

 

 

Annons