Vad småbarnsmammor tänker att de ska göra med en ledig timme VS. verkligheten

Vad småbarnsmammor tänker att de ska göra med en ledig timme VS. verkligheten

Med det överfyllda schemat som de flesta småbarnsmammor har, är en hel timme alldeles för sig själv ofta mer än välkommen. Men, hur ofta blir den där egentiden precis som du hade planerat?

LÄS ÄVEN: 9 bebisar som inte kunde bry sig mindre

1. Ett avkopplande bad

Fantasin: Ett varmt, härligt skumbad med ett glas vin i handen, avkopplande musik och tända doftljus. JA TACK!

Verkligheten: Fem minuter efter att du har lagt dig i badet spenderas resten av tiden med att skrubba kakelfogen som du av en händelse såg hade antagit en brunaktig färg. Vinet gjorde det hela lite mer avkopplande i alla fall.

cleaning

 

2. Ett välbehövt besök till nagelsalongen

Fantasin: En liten skönhetsboost i en närliggande salong tillsammans med ett gäng skvallertidningar borde vara en mänsklig rättighet.

Verkligheten: Du insåg hur stökigt det var i bilen i samma stund du skulle köra iväg, vilket resulterar i en storstädning. Seriöst, hur många leksaker, vattenflaskor och kladdiga papper kan ett baksäte rymma egentligen?

car infomercial smh cleaning dashboard

 

3. Hemmayoga

Fantasin: En timme stärkande yoga utan att minimänniskor använder sig som klätterställning.

Verkligheten: Tio minuter stärkning, 50 minuter däckning. Du som bara hade tänkt att vila huvudet lite lätt på yogamattan efter att ha gjort ”plankan”, men sen… zzzzzzzzzzz.

college yoga 90210 naomi clark namaste

 

4. Ringa din bästa vän

Fantasin: En timmes ostört babblande med din bästa vän, utan störningsmoment och avbrott (läs: utbrott) från hungriga/uttråkade/gnällande barn, så att ni kan prata ikapp en gång för alla!

Verkligheten: Du spenderar en timme i telefonkö till tandläkaren/vårdcentralen/försäkringsbolag. Precis när du skulle ringa upp din vän insåg du att du ju skulle boka diverse tider åt barnen. Så, nu sitter du istället där med en monotom röst som meddelar att du har plats 27 i kön istället för din kompis glada stämma.

Lady Gaga music video beyonce mv interscope

 

5. En egoistisk shoppingrunda

Fantasin: En tripp till köpcentrumet för att förnya garderoben lite. Åt dig själv. Vi upprepar: åt dig själv.

Verkligheten: Du handlar bara åt barnen.

shopping mistake julia roberts pretty woman big mistake

 

6. Scrolla igenom ytligheter på sociala medier

Fantasin: Ibland mår hjärnan bra av ligga med näsan i paddan och bara titta på vackra, onaturligt komponerade bilder, läsa hur perfekta liv alla bloggare tycks ha, i soffan i exakt en timmes tid (det är så länge man orkar innan man tröttnar på hur fejkat allt är).

Verkligheten: Du skickar svar på de 43 barnkalas som dina barn har blivit bjudna på den närmaste månaderna (tydligen är deras sociala liv mer fullspäckat än ditt). Skyll dig själv, du visste detta redan när du öppnade din mailkorg…

instagram celebrities kim kardashian keeping up with the kardashians i instagram and do fun things no matter what im doing

 

7. Förlora dig i en god bok

Fantasin: Den där bästsäljaren som du aldrig riktigt lyckats ta dig igenom med en stor lyxig kaffe på ditt favoritcafé. Magiskt!

Verkligheten: Att sitta på ett café, stirrandes in i en vägg med en oöppnad bok känns plötsligt inte lika mysigt där i dig ensamhet. Dessutom är du för trött för att koncentrera dig, till och med efter jättekoppen kaffe (du har i och för sig sedan länge misstänkt att du har utvecklat en immunitet mot koffein). 

Film Society of Lincoln Center book classic film reading new york film festival