Annons:
Har du ett förkylt barn? Så lindrar du symptomen så att barnet kan sova gott

Har du ett förkylt barn? Så lindrar du symptomen så att barnet kan sova gott

Små barn blir förkylda titt som tätt, särskilt nu under vintern. De vanliga symptomen, som även brukar vara de största problemen, brukar ligga i själva snoret och nästäppan – och för det finns det hjälp att få.

Från det att barnet blir smittad tar det bara några dygn innan de första förkylningssymptomen kommer. Vanligtvis känner sig barnet sjukt de två första dagarna, för att sedan bli piggare. Snuva och nästäppa kan dock hålla i sig och gör det svårt att andas vilket är ansträngande för barnet – särskilt under nätterna.

För att lindra nästäppan kan du använda en nässpray på ditt barn, som Otrivin utan konserveringsmedel 0,5 mg/ml. Det är en avsvällande nässpray som kan användas vid förkylningsnästäppa på barn från 1 års ålder. Sprayen är skonsam mot näsans slemhinna och kan användas i upp till 10 dagar. Den lindrar genom endast en sprayning i vardera näsborre, vilket gör den enkel att använda även på små barn. För att spraya lutar du barnets huvud lite framåt, för in spetsen försiktigt i näsan och pumpar en gång samtidigt som barnet tar ett lugnt andetag. Nässprayen verkar inom några minuter från det att du sprayar och lindrar nästäppan i upp till 10 timmar, så sprayar du innan läggning kan ditt barn – och kanske även du – få sova hela natten och vakna utvilad.
 

Otrivin utan konserveringsmedel 0,5 mg/ml nässpray är ett receptfritt läkemedel för nästäppa vid förkylning och akut bihåleinflammation som innehåller xylometazolin. Bör ej användas längre än 10 dagar i följd. För barn 1-12 år. Läs bipacksedeln noggrant. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com. Varumärken ägs av eller licensieras till GSK. ©2018 GSK eller dess licensgivare. CHSE/CHOTRI/0020/17a, MAR 2018.

I samarbete med GSK

 

Annons