Familj

Fish tacos recept fisktacos veckans middagstips

Veckans middagstips: fish tacos med hemmagjorda tortillabröd

Tacos har blivit en rätt som skämtsamt kallas för "Sveriges nationalrätt" och har blivit ett populärt inslag i fredagsmyset. Denna veckans middagstips är tacos, men inte vilka som helst, utan fish tacos!

För fyra portioner behöver du:

Tortillabröd

5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 tsk rapsolja

2 dl varm mjölk

Fishtacos

500 g torsk eller annan vit fisk

2 msk matolja

2 dl vetemjöl

2 dl panko eller ströbröd

3 ägg

salt

peppar

Servering

3 dl gräddfil

1 lime

isbergssallad

färsk koriander

Gör såhär:

Tortillabröden

Blanda alla torra ingredienser. Häll över den varma mjölken under omrörning. Tillsätt sedan olja. Arbeta ihop degen och låt den vila under bakduk i 20 minuter. Dela upp degen i 8-12 bitar och forma varje bit till en boll. Vila under bakduk i 5 minuter. Kavla sedan ut bullarna till platta tortillabröd och stek i en torr stekpanna cirka 30 sekunder på varje sida.

Fishtaco

Blanda ihop lite salt, lite peppar och vetemjöl i en tallrik. I en annan tallrik häller du panko/ströbröd. I en tredje tallrik blandar du samman äggen. Vänd fisken först i mjölblandningen, sedan i äggen och till sist i panko/ströbrödet.

Värm upp olja i en stekpanna. Stek några fiskbitar åt gången tills de får fin färg. Fyll på med ny olja och hetta upp den när stekpannan börjar bli torr.

Servera fisken i tortillabröden tillsammans med gräddfil, persilja och lite pressad limesaft.

Tips: något annat som är gott att ha till är mango och picklad rödlök!

LÄS ÄVEN: 6 saker du inte visste om tacos

Powered by Labrador CMS