Familj
Veckans middagstips: fish tacos med hemmagjorda tortillabröd
Tacos har blivit en rätt som skämtsamt kallas för "Sveriges nationalrätt" och har blivit ett populärt inslag i fredagsmyset. Denna veckans middagstips är tacos, men inte vilka som helst, utan fish tacos!
För fyra portioner behöver du:
Tortillabröd
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk rapsolja
2 dl varm mjölk
Fishtacos
500 g torsk eller annan vit fisk
2 msk matolja
2 dl vetemjöl
2 dl panko eller ströbröd
3 ägg
salt
peppar
Servering
3 dl gräddfil
1 lime
isbergssallad
färsk koriander
Gör såhär:
Tortillabröden
Blanda alla torra ingredienser. Häll över den varma mjölken under omrörning. Tillsätt sedan olja. Arbeta ihop degen och låt den vila under bakduk i 20 minuter. Dela upp degen i 8-12 bitar och forma varje bit till en boll. Vila under bakduk i 5 minuter. Kavla sedan ut bullarna till platta tortillabröd och stek i en torr stekpanna cirka 30 sekunder på varje sida.
Fishtaco
Blanda ihop lite salt, lite peppar och vetemjöl i en tallrik. I en annan tallrik häller du panko/ströbröd. I en tredje tallrik blandar du samman äggen. Vänd fisken först i mjölblandningen, sedan i äggen och till sist i panko/ströbrödet.
Värm upp olja i en stekpanna. Stek några fiskbitar åt gången tills de får fin färg. Fyll på med ny olja och hetta upp den när stekpannan börjar bli torr.
Servera fisken i tortillabröden tillsammans med gräddfil, persilja och lite pressad limesaft.
Tips: något annat som är gott att ha till är mango och picklad rödlök!
LÄS ÄVEN: 6 saker du inte visste om tacos