Veckans middagstips: grillspett

Veckans middagstips: grillspett

Något som hör sommaren till för många av oss är grillningen, och grillspett är en klar klassiker. 

För fyra portioner behöver du: 
Spett
500 g fläskfilé eller annat kött/korvar
2 paprikor
250 g körbärstomater
2 gula lökar
grillolja
... och precis allt annat du vill ha på spettet

Marinad
2 dl matolja
0,5 dl soja
2 msk honung
2 vitlöksklyftor
1 msk rosmarin

Grillspett

Gör såhär: 
Lägg fläskfilén i marinad och låt stå. Detta kan göras några timmar innan spetten ska grillas. Är grillspetten i trä ska de läggas i blöt några timmar innan grillningen för att minska risken att de fattar eld. 

Spetten gör du genom att varva tillbehören på spetten precis som du vill ha dem. Pensla på grillolja när de är klara och lägg på grillen i cirka 6-8 minuter tills köttet är genomgrillat. 

Servera med potatissallad eller liknande och någon god sås. Ha en härlig grillkväll! 

 

Artikelbild: koss13/Shutterstock

Det fanns inget recept på denna kategori.