Annons:
Veckans middagstips: krämig kantarellpasta

Veckans middagstips: krämig kantarellpasta

Finns det något som smakar så gott som kantareller, speciellt om man plockat de själv? Här kommer veckans middagstips som är en krämig kantarellpasta!

För fyra portioner behöver du:
Ravioli eller annan valfri pasta

Pastasås
350 g färska kantareller
1 gul lök
5 dl matlagningsgrädde
100 g riven parmesanost
färsk persilja
salt
svartpeppar
smör att steka i

Gör såhär:
Koka upp pastan i en kastrull.
Finhacka löken och skär svampen i mindre bitar. Fräs svampen tillsammans med en klick smör i en stekpanna tills en del av vätskan försvunnit. Tillsätt sedan löken och fräs tills den blir genomskinlig. Häll i grädde och låt det koka upp. Låt det sedan sjuda i cirka 3-4 minuter. Hacka persiljan och riv parmesanost och rör sedan ner det i såsen, spara gärna lite parmesan till serveringen. Tillsätt salt och peppar och smaka av. Vänd ner den kokta pastan och rör om. Blir konstistenten för tjock kan du blanda i lite mjölk för att späda ut. Sedan är det färdigt att servera, bon appétit! 

Annons