Finns det något som smakar så gott som kantareller, speciellt om man plockat de själv? Här kommer veckans middagstips som är en krämig kantarellpasta!
För fyra portioner behöver du:
Ravioli eller annan valfri pasta
Pastasås
350 g färska kantareller
1 gul lök
5 dl matlagningsgrädde
100 g riven parmesanost
färsk persilja
salt
svartpeppar
smör att steka i
Gör såhär:
Koka upp pastan i en kastrull.
Finhacka löken och skär svampen i mindre bitar. Fräs svampen tillsammans med en klick smör i en stekpanna tills en del av vätskan försvunnit. Tillsätt sedan löken och fräs tills den blir genomskinlig. Häll i grädde och låt det koka upp. Låt det sedan sjuda i cirka 3-4 minuter. Hacka persiljan och riv parmesanost och rör sedan ner det i såsen, spara gärna lite parmesan till serveringen. Tillsätt salt och peppar och smaka av. Vänd ner den kokta pastan och rör om. Blir konstistenten för tjock kan du blanda i lite mjölk för att späda ut. Sedan är det färdigt att servera, bon appétit!