Veckans middagstips: kycklingsallad med couscous och vinägrett

Veckans middagstips: kycklingsallad med couscous och vinägrett

Redo för en mer hälsosam livsstil? Denna veckas middagstips är en kycklingsallad med couscous och vinägrett. 

 

Kycklingsallad med couscous och vinägrett

För fyra portioner behöver du:

4 kycklingfiléer
en påse ruccola (ca. 120 gram)
2 stjälkar salladslök
3 tomater
couscous för 4 portioner
1/3 gurka
paprikakrydda
olivolja till stekning och 2 dl till vinegrette
2 dl vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1-2 torkade kryddor (exv. dragon, oregano, basilika)
salt
peppar

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: citronkyckling med oliver


Gör salladen så här:

Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen.
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i olivolja, salt, peppar, paprikakrydda och eventuella andra kryddor du vill ha. När kycklingen fått en gyllene yta kan du dra ner värmen.
Gör vinägretten genom att blanda ihop 2 dl olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk dijonsenap, 1 tsk torkade örtkryddor salt och peppar. Låt stå i kylen en stund innan servering.
Skölj grönsakerna. Lägg ruccola i en stor skål. Dela tomater och gurka i mindre bitar. Hacka salladslök i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
Blanda ihop salladen, kyckling och couscous i en stor skål och ringla över vinegretten. Det går självklart också att servera allting i mindre skålar på bordet, vilket de mindre runt bordet kan uppskatta! 

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: djungelgryta

 

Artikelbild: Barbara Neveu