Familj
Veckans middagstips: hemmagjorda laxnuggets
Istället för de vanliga kycklingbitarna kan man använda fisk. Garanterat en maträtt som uppskattas av många barn, och dessutom väldigt enkelt att göra!
Du behöver följande (för 4 portioner):
4 portionsbitar laxfilé
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 msk ströbröd
2 msk sesamfrön
2 msk olja
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: fish tacos med hemmagjorda tortillabröd
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 150°C.
Dela laxen i halvor. Salta och peppra bitarna. Häll ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vänd laxbitarna i ströbrödsblandningen så att det täcker bitarna. Bryn dem i olja i en stekpanna tills de får fin färg. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.
Tips på tillbehör:
Någon god kall dillsås, grönsaker och/eller ris.
LÄS ÄVEN: Fisk i apelsinsås med gröna grönsaker
Publicerad: 2016-05-16
Uppdaterad: 2017-01-31